dns-logo

Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Организација жена ДНС-а

Иако је Организација жена ДНС-а формално основана 2014. године, у Бањалуци, када је за предсједницу изабрана др Мира Поповић из Бањалуке, ова Организација, од самог оснивања странке, имала је значајно мјесто у организационој структури ДНС-а. Широм Републике Српске, Одбори односно Активи жена ДНС-а, проводили су и организовали бројне акције, различитог карактера и ширили програмске политике ДНС-а. Осим хуманитарних акција, организована су предавња, семинари, округли столови, посвећени правима жена, превентивној и здравственој заштити, унапређењу положаја жена на селу и слично. Све ове године, Организација жена ДНС-а, као и сам ДНС, биљежи раст. Тако је и данас.


Организациона структура:

Главни одбор жена ДНС-а данас броји укупно 47 чланица од којих су 44 биране, а три су именоване, по функцији. Ова организација дјелује кроз Активе жена ДНС-а у мјесним организацијама и Одборе жена ДНС-а у општинским и градским организацијама.


На Другој редовној Скупштини Организације жена ДНС-а, која је одржана 9. јуна 2017. године, у Бањалуци, за предсједницу је изабрана Слађана Илић, инжињер машинства из Зворника, док је за замјеницу изабрана др Славица Поповић из Приједора. Чланице Предсједништва Организације жена ДНС-а су и: Биљана Стајић (Бијељина), Милена Чворо (Пале), Сања Бајић (Градишка), Татјана Томић (Бања Лука), Сандра Кусоњић (Приједор), Маја Јовановић (Бања Лука), Бранка Слијепчевић (Дервента), Радмила Дакић (Добој), Анђа Самарџић (Шамац), Бојана Милинковић (Сребреница), Ведрана Руљ (Пале), Мила Грачанин (Вишеград), Десанка Миљевић (Сански Мост).

Организација жена ДНС-а има 38 формираних Одбора по регијама и то: РО Приједор –3 одбора, РО Лијевче поље – 4 одбора, РО Бања Лука – 5 одбора, РО Посавина – 3 одбора, РО Добој – 4 одбора, РО Бијељина – 6 одбора, РО Зворник – 4 одбора, РО Сарајевско –Романијска –4 одбора, РО Херцеговина – 3 одбора, РО Федерација –2 одбора.


Циљеви Организације жена ДНС-а:

Континуирано се ради на формирању Одбора жена у општинама/градовима гдје још увијек формално нису формирани одбори, иако активности постоје. Организација жена ДНС-а и даље ће његовати политику која се односи на већи ангажман жена у политичком, јавном и економском животу. Посебна пажња биће на едукацијама којe би требало, кроз различит вид обука, да додатно оспособе жене које активо политички дјелују и на тај начин дају допринос својој заједници, како на локалном тако и на вишим нивоима.

Радиће се и на образовној политици у циљу побољшања квалитета образовања. Посебну пажњу ће бити усмјерена на изналажење програма побољшања положаја и економског оснаживања жена из руралних подручја, побољшања здравствене заштите жена и превевнција малигних обољења.


Предсједница жена ДНС-а

Жене ДНС новости:

ДНС ЗВОРНИК: ПОДРШКА ПАРОВИМА У БОРБИ ЗА ПОТОМСТВО

Чланице Одбора жена ДНС-а Зворник  са предсједницом  Организације жена ДНС РС Слађаном Илић и предсједницом Одбора жена ДНС Зворник, . . .

5 Новембар, 2018
ЧЛАНИЦЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЖЕНА ДНС-а БАЊАЛУКА ПОКЛОНИЛЕ 300 КЊИГА БИБЛИОТЕЦИ И ШКОЛИ У ФОЧИ

Чланице Организације жена ДНС-а из Бањалуке поклонила су данас (14.09.2018.) Централној библиотеци “Просвјета” и Основној школи . . .

14 Септембар, 2018
ОРГАНИЗАЦИЈА ЖЕНА ДНС-а БАЊАЛУКА: ВРИЈЕМЕ ЈЕ ЗА КЊИГУ

Акцијом под називом "ВРИЈЕМЕ ЈЕ ЗА КЊИГУ", Организација жена ДНС-а Бањалука је донирано 250 књига Основној школи . . .

11 Септембар, 2018
ОРГАНИЗАЦИЈА ЖЕНА ДНС БАЊАЛУКА: 250 ЛЕКТИРА ЗА НОВУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ

Организација жена ДНС-а Бањалука данас (06.09.2018) је донирао 250 књига школске лектире и прибор за ученике и наставу Основној школи . . .

6 Септембар, 2018
ЧЛАНИЦЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЖЕНА ДНС-а БАЊАЛУКА БОРАВИЛЕ У БАШКИМ ВОДАМА

Протеклог викенда,  Организација жена ДНС-а Бањалука, за 150 чланица је организовала  путовање у Башке Воде.

 

„Путовања нас . . .

3 Септембар, 2018
ДНС БАЊАЛУКА – ЧЛАНИЦЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЖЕНА ПОСЈЕТИЛЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ НА ВРБАСУ

Чланице Организације жена ДНС-а Бања Лука јуче (30.08.2018.) су посјетиле Хидроелектране на Врбасу. Са руководством предузећа су обишле погоне и . . .

31 Август, 2018
ОРГАНИЗАЦИЈА ЖЕНА ДНС ЛОПАРЕ: АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ШКОЛСКОГ ПРИБОРА

Чланови Одбора жена и младих ДНС-а Лопаре су ове године организовали заједничку акцију везану за мјесец септембар, који је посвећен . . .

31 Август, 2018
ОРГАНИЗАЦИЈА ЖЕНА ДНС КОЗАРСКА ДУБИЦА-ДАН ПИСМЕНОСТИ: УКАЗАНО НА ВАЖНОСТ УПОТРЕБЕ ЋИРИЛИЧНОГ ПИСМА

У просторијама Општинског одбора ДНС-а Козарска Дубица синоћ (28.08.2018.) је организован округли сто и дискусија поводом обиљежавања Дана . . .

29 Август, 2018
ОРГАНИЗАЦИЈА ЖЕНА ДНС БАЊАЛУКА-ОДРЖАН СЕМИНАР „ТИМСКИ РАД У ПОЛИТИЦИ“

„Тимски рад у политици“, назив је једнодневног семинара који је синоћ (21.08.2018.) одржан у Бањалуци а који је организовала . . .

22 Август, 2018
ДНС БИЈЕЉИНА: ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ОДБОРА ЖЕНА ДНС-а

Чланице Одбора жена ДНС-а Бијељина, у сриједу (11.07.2018.) су уочи великог Хрићанског празника Петровдана, организовале хуманитарну акцију и . . .

12 Јул, 2018
ДРУЖЕЊЕ ОДБОРА ЖЕНА МРКОЊИЋ ГРАД И ЖЕНА ДНС-а РЕГИЈЕ БАЊА ЛУКА

У мјесту Расадник код Мркоњић Града, у недељу (08.07.2018.) је организовано  дружење Одбора жена Мркоњић Града и жена ДНС-а Регионалног . . .

9 Јул, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!