dns-logo

Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Предсједник

МАРКО ПАВИЋ

Магистар правних наука

Рођен 26.10.1947. године у Бистрици, општина Приједор. Дипломирао на Правном факултету у Загребу. У својој бранши је радио више значајних послова те је годинама био и директор Предузећа за ПТТ саобраћај Приједор.


Од именованих и изабраних политичких функција, значајније су: предсједник Скупштине општине Приједор, министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, министар унутрашњих послова РС, посланик у Народној скупштини Републике Српске у два мандата.2004. године први пут је биран за начелника општине Приједор и ту функцију је обављао до 2016. године.


У том периоду општина Приједор постаје град Приједор, и то град који биљежи бројне економске и културне успјехе. У истом периоду, обављао је и функцију потпредсједника Савеза општина и градова Републике Српске те члана Управног одбора Асоцијације агенција локалне демократије „АЛДА“. Члан је Демократског народног савеза од оснивања, а предсједник странке од маја 2003. године и већ 15 година има потпуно повјерење чланова ДНС-а. Добитник је значајних признања и награда за рад. Ожењен, отац двоје дјеце.

X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!