Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЦ: ПРЕГЛАСАВАЊЕ У ЗАЈЕДНИЧКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА НЕ СМИЈЕ БИТИ ПРАКСА

22 Јул, 2019

Шеф Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац поручио је да предсједник СДС-а Мирко Шаровић мора схватити да прегласавање у заједничким институцијама не смије бити пракса.
"Уколико једном будемо прегласани у Предсједништву БиХ, значи да можемо бити и други пут, а онда ћемо бити прегласани у парламенту и Савјету министара и поставља се питање на ком принципу функционише БиХ", рекао је Бањац Срни. 

 

Он је додао да је у Предсједништву БиХ прегласан српски представник, истичући да се БиХ мора заснивати на консензусу, а не на прегласавању. 

 

"Ако су они до сада прегласавани /СДС/, то је онда њихов проблем и њихов начин политике. Никада то нису смјели допустити. Знам да је Шаровић постао предсједник СДС-а и хоће да се покаже, али има времена, избори су близу", закључио је Бањац. 

 

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да, након потврда из Хрватске да дефинитивно намјерава да гради одлагалиште радиоактивног нуклеарног отпада на Трговској гори у близини Новог Града, не преостаје ништа друго већ да се то, као и питање градње Пељешког моста поново нађу на дневном реду Предсједништва БиХ. 

 

Он је оцијенио да је било погрешно, исхитрено и збуњујуће то што је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик покренуо витални ентитетски интерес у Народној скупштини Српске у вези са закључцима Предсједништва о Пељешком мосту. 

 

Министарство за заштиту животне средине и енергетику Хрватске потврдило је данас (22.7.2019.)  да није донесена одлука да ће ниско и средње радиоактивни нуклеарни отпад бити одлаган на Трговској гори у близини границе са БиХ, те да то питање још разматрају Хрватска и Словенија. 
 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!