Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЦ: ПРЕГЛАСАВАЊЕ У ЗАЈЕДНИЧКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА НЕ СМИЈЕ БИТИ ПРАКСА

22 Јул, 2019

Шеф Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац поручио је да предсједник СДС-а Мирко Шаровић мора схватити да прегласавање у заједничким институцијама не смије бити пракса.
"Уколико једном будемо прегласани у Предсједништву БиХ, значи да можемо бити и други пут, а онда ћемо бити прегласани у парламенту и Савјету министара и поставља се питање на ком принципу функционише БиХ", рекао је Бањац Срни. 

 

Он је додао да је у Предсједништву БиХ прегласан српски представник, истичући да се БиХ мора заснивати на консензусу, а не на прегласавању. 

 

"Ако су они до сада прегласавани /СДС/, то је онда њихов проблем и њихов начин политике. Никада то нису смјели допустити. Знам да је Шаровић постао предсједник СДС-а и хоће да се покаже, али има времена, избори су близу", закључио је Бањац. 

 

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да, након потврда из Хрватске да дефинитивно намјерава да гради одлагалиште радиоактивног нуклеарног отпада на Трговској гори у близини Новог Града, не преостаје ништа друго већ да се то, као и питање градње Пељешког моста поново нађу на дневном реду Предсједништва БиХ. 

 

Он је оцијенио да је било погрешно, исхитрено и збуњујуће то што је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик покренуо витални ентитетски интерес у Народној скупштини Српске у вези са закључцима Предсједништва о Пељешком мосту. 

 

Министарство за заштиту животне средине и енергетику Хрватске потврдило је данас (22.7.2019.)  да није донесена одлука да ће ниско и средње радиоактивни нуклеарни отпад бити одлаган на Трговској гори у близини границе са БиХ, те да то питање још разматрају Хрватска и Словенија. 
 

Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
Нешић у посјети Сјеверној Македонији...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић данас је у...

12 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!