Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПАЛЕ-НЕШИЋ: ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ПУТА ЛУКАВИЦА-ПАЛЕ

13 Јул, 2019

Вршилац дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић увели су данас (13.7.2019.) у радове предузеће “Штрабаг” које ће у наредном периоду радити на реконструкцији регионалног пута Лукавица-Пале вриједности 3.250.000 КМ.

 

Нешић је рекао да је ријеч о саобраћајници дужине 3,9 километара, те да ће рок за завршетак радова од 180 дана бити испоштован.

 

„Урадићемо комплетну реконструкцију и рехабилитацију, која укључује и један мост, дужине 35 метара“, рекао је Нешић и додао да ће се и дионица од Трианге до Јахорине радити када Вада РС обезбиједи новац, јер ЈП „Путеви РС“ тренутно нема сопствена средства за тај посао.

 

На питање новинара везано за реконструкцију пута Јасик-Брус, за чију реконструкцију су средства прије двије године пребачена Влади РС из Савјета министара, Нешић је истакао да је то погрешна информација, те да средства нису пребачена за тај пут, него да се ради о средствима од ГСМ лиценци, а да Влада сама одлучује гдје ће средства бити утрошена.

 

Нешић је додао да ће уз помоћ Владе РС у наредном периоду бити рехабилитован пут Враца-Миљевићка кривина у дужини од 1.5 километара, у вриједности од 400.000 КМ.

 

„У наредном периоду ћемо, са начелником Источног Старог Града, потписати и Споразум о рехабилтацији пута од Миљевићке кривине према Јасику, у вриједности од 900.000 КМ, гдје је општина Источни Стари Град обећала да ће учествовати са 450.000 КМ, док ће Влада додати осталих 450.000 КМ“, рекао је Нешић.

 

Премијер Вишковић истакао је да се овим радовима рјешава “уско грло” пута Сарајево-Јахорина, те да је са извођачем – предузећем “Штрабаг”, договорено да радови буду окончани прије почетка зимске туристичке сезоне.

 

„Ово ће бити пут који ће испуњавати све услове за безбиједно одвијање саобраћаја“, рекао је Вишковић.

Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!