Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ГЛАС СРПСКЕ“- ИНТЕРВЈУ-ТРНИНИЋ: ШТРАЈК У "ЖЕЉЕЗНИЦАМА" НИЈЕ ДОБАР ПУТ

11 Јун, 2019

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић сматра потпуно неоправданим штрајк упозорења који су крајем прошле седмице организовали поједини представници синдикалних организација које дјелују при "Жељезницама Републике Српске" и увјерен је да неки синдикални лидери више гледају своје интересе и позиције, него раднике које заступају.

 

Он је нагласио да је изненађен и разочаран ставовима неких лидера синдиката због тога што је било договорено да радници добију стимулације на плате, те истакао да је контрапродуктивно њему постављати услови и уцијене. 

 

"Са управом `Жељезница` ћемо спровести што смо и договорили о стимулацији на плате, а представници синдиката имају право да на свој начин воде борбу. Штрајк свакако није добар пут и не знам куда води", истакао је Трнинић за данашњи  (11.6.2019.) "Глас Српске". 

 

Трнинић је нагласио да се проблем пословања "Жељезница Републике Српске" дугорочно може ријешити процесом реструктурисања, које већ иде веома добро, а, како је додао, према оцјени Свјетске банке то је чак једно од најуспјешнијих реструктурисања које су водили. 

 

Говорећи о плановима када је ријеч о смањењу броја радника, Трнинић је нагласио да на тај начин може доћи до дисбаланса на појединим мјестима, истичући да је планирано и да се то у потпуности испуњава - да ниједан радник не смије остати незбринут. 

 

Према његовим ријечима, у "Жељезницама Републике Српске" је већ мање 640 радника, а ниједан није остао незбринут - сви су или пензионисани, отишли уз отпремнину или на лични захтјев, наводећи да се стално прати ситуација. 

 

Говорећи и могућности увођења авионске линије између Републике Српске и Русије, Трнинић је навео да би то имало огроман значај за Српску. 

 

"Потпуно смо промијенили приступ развоју `Аеродрома Српске`, што је већ видљиво јер смо удесетростручили број путника. Циљ нам је да и даље напредујемо, а за то су нам, наравно, потребне нове линије. У том погледу је разговарано, између осталог и са компанијама из Русије које су исказале интересовање, али је све још у фази преговора", навео је Трнинић.

Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
Патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско....

Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље...

1 Август, 2023
НЕШИЋ: СРПСКЕ НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ МИШЉЕЊЕ ЗАПАДНИХ СИЛА БИЛО ВО...

Воља народа се не може санкционисати, а рад...

1 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!