Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БЕОГРАД - ТРНИНИЋ: ЦИЉ 420 КИЛОМЕТАРА АУТО-ПУТА У СРПСКОЈ ДО 2030.

5 Јун, 2019

Република Српска интензивно ради на развоју путне инфраструктуре, с циљем да до 2030. године има мрежу ауто-путева у дужини од 420 километара, изјавио је данас (5.6.2019.) у Београду министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

 

Он је на Другој српској конференцији о јавно-приватном партнерству рекао и да је за Републику Српску тренутни приоритет повезивање Бањалуке са Београдом. 

 

"Већ имамо везу од Бањалуке до Добоја, а од сљедеће седмице идемо са изградњом на Коридору `Пет це` и уводимо извођаче да почну радове у фази један и два, те настављамо фазу три и четири до Вукосавља", рекао је Трнинић. 

 

Према његовим ријечима, интензивно се ради и разговара о вези од Вукосавља до границе Брчко дистрикта и од Брчко дистрикта према Бијељини и даље ка Сремској Рачи. 

 

Трнинић је подсјетио и да Србија већ интензивно ради, те изразио очекивање да ће средином љета бити постављен и камен темељац за заједнички мост на ријеци Сави у Рачи. 

 

"Сигурно сви желимо да се то што прије догоди и све активности које спроводимо иду у том правцу и надам се да неће бити неких сметњи, како зна да буде", рекао је Трнинић. 

 

Он је на панелу са шефом канцеларије Свјетске банке у Србији Стивеном Ндегвом и директором регионалног представништва Европске инвестиционе банке за западни Балкан Дубравком Негре најавио и низ активности у жељезничком саобраћају у Српској. 

 

Трнинић је рекао да Српска располаже са 420 километара пруге од којих је 90 одсто електрифицирано, додаваши да је неопходно додатно улагати у инфраструктуру и модернизацију. 

 

Он је рекао и да су "Жељезнице Републике Српске" у процесу реструктурисања и да тај процес по оцјени Свјетске банке "иде прилично успјешно". 

 

Циљ конференције је да укаже на важност јавно-приватног партнерства, као и на кључне проблеме у планирању инвестиција кроз модел јавно-приватног партнерства.
 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!