Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЛУКА: НЕШИЋ И РАДОВИЋ СА МЈЕШТАНИМА РАМИЋА И ДРАГОЧАЈА

17 Април, 2019

Ненад Нешић, в.д. директора „Путевa Републике Српске“ и посланик у ПС БиХ и Милан Радовић, потпредсједник ДНС-а и посланик у Народној скупштини Републике Српске, разговарали су јуче (16.4.2019.) са мјештанима Рамића и Драгочаја о рјешавању проблема на спорној раскрсници у Рамићима.

 

Том приликом, Нешић и Радовић су саслушали присутне грађане и потврдили да је овај проблем један од значајнијих проблема у Бањој Луци, чије рјешавање би требало да буде један од приоритетнијих задатака у граду.

 

Нешић је подсјетио да је Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ постигло договор са градом Бања Лука, о реконструкцији и постављању семафора на раскрсници у Рамићима, чиме би разрјешење проблема на овом дијелу магистралног пута М4, Бања Лука – Приједор, требало да добије свој епилог. 

 

Он је  још једном поновио да није све у надлежности ЈП „Путеви РС“.

„У разговору са сарадницима дошли смо до закључка да је постављање семафора једино могуће рјешење у овом тренутку. С таквим приједлогом смо и отишли на разговоре са челницима  Бања Луке. Најважније је да је наш приједлог прихваћен'' рекао је в.д. директора ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић, додајући да договор подразумијева да ће град обезбиједити планску и пројектну документацију, док ће „Путеви Републике Српске“ обезбиједити финансијска средства за извођење радова.

 

Милан Радовић је истакао да је циљ разговора са мјештанима био упознти се  са ситуацијом и поменутим саобраћајним проблемом у Рамићима, те изјавио да повећање безбједности свих учесника у саобраћају мора бити један од кључних циљева, како локалних власти, тако и других нивоа власти. 

 

„Надам се да ће проблем у Рамићима бити ријешен на најбољи могући начин, те да ће сви предуслови за почетак радова бити испуњени што раније. Дужни смо да овакве проблеме окарактеришемо као хитне, вјерујем да ће рјешење доћи веома брзо“, рекао је Радовић.

 

Реконструкцијом овог дијела магистралног пута М4, дефинисаће се геометријски изглед раскрснице, удаљавање аутобуских стајалишта из уже зоне раскрснице, изградња тротоара за заштиту пјешака, као и радови на прикључним саобраћајницама које морају да буду издигнуте на ниво магистралног пута. Тиме би се обезбиједила адекватна прегледност за укључење на магистрални пут М4, Бања Лука – Приједор, поручено је и јуче у разговору са мјештанима Рамића и Драгочаја.

НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!