Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЛУКА: НЕШИЋ И РАДОВИЋ СА МЈЕШТАНИМА РАМИЋА И ДРАГОЧАЈА

17 Април, 2019

Ненад Нешић, в.д. директора „Путевa Републике Српске“ и посланик у ПС БиХ и Милан Радовић, потпредсједник ДНС-а и посланик у Народној скупштини Републике Српске, разговарали су јуче (16.4.2019.) са мјештанима Рамића и Драгочаја о рјешавању проблема на спорној раскрсници у Рамићима.

 

Том приликом, Нешић и Радовић су саслушали присутне грађане и потврдили да је овај проблем један од значајнијих проблема у Бањој Луци, чије рјешавање би требало да буде један од приоритетнијих задатака у граду.

 

Нешић је подсјетио да је Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ постигло договор са градом Бања Лука, о реконструкцији и постављању семафора на раскрсници у Рамићима, чиме би разрјешење проблема на овом дијелу магистралног пута М4, Бања Лука – Приједор, требало да добије свој епилог. 

 

Он је  још једном поновио да није све у надлежности ЈП „Путеви РС“.

„У разговору са сарадницима дошли смо до закључка да је постављање семафора једино могуће рјешење у овом тренутку. С таквим приједлогом смо и отишли на разговоре са челницима  Бања Луке. Најважније је да је наш приједлог прихваћен'' рекао је в.д. директора ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић, додајући да договор подразумијева да ће град обезбиједити планску и пројектну документацију, док ће „Путеви Републике Српске“ обезбиједити финансијска средства за извођење радова.

 

Милан Радовић је истакао да је циљ разговора са мјештанима био упознти се  са ситуацијом и поменутим саобраћајним проблемом у Рамићима, те изјавио да повећање безбједности свих учесника у саобраћају мора бити један од кључних циљева, како локалних власти, тако и других нивоа власти. 

 

„Надам се да ће проблем у Рамићима бити ријешен на најбољи могући начин, те да ће сви предуслови за почетак радова бити испуњени што раније. Дужни смо да овакве проблеме окарактеришемо као хитне, вјерујем да ће рјешење доћи веома брзо“, рекао је Радовић.

 

Реконструкцијом овог дијела магистралног пута М4, дефинисаће се геометријски изглед раскрснице, удаљавање аутобуских стајалишта из уже зоне раскрснице, изградња тротоара за заштиту пјешака, као и радови на прикључним саобраћајницама које морају да буду издигнуте на ниво магистралног пута. Тиме би се обезбиједила адекватна прегледност за укључење на магистрални пут М4, Бања Лука – Приједор, поручено је и јуче у разговору са мјештанима Рамића и Драгочаја.

Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа...

Чињеница да већина земаља чланица Уједињених...

23 Мај, 2024
Нешић: Нисам увриједио жртве злочина у Сребреници...

Нисам ја увриједио жртве злочина у Сребреници,...

23 Мај, 2024
НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!