Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИСТОЧНО САРАЈЕВО-НЕШИЋ:ДО КРАЈА АПРИЛА БИЋЕ ПОТПИСАН КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ

3 Април, 2019

У Источном Сарајеву је вечерас (3.4.2019.)  одржана проширена сједница Регионалног одбора ДНС-а Сарајевско-романијске регије, на којој су донесени планови за дјеловање у наредном периоду, а предвиђено је и формирање општинских одбора на Палама и Сокоцу.

 

Предсједник Регионалног одбора ДНС-а Сарајевско-романијске регије Ненад Нешић очекује да ће ДНС до краја априла потписати коалициони споразум са СНСД-ом и осталим партнерима.

 

"У завршници су коалициони преговори са СНСД-ом и осталим партнерима. Остала су једно или два неријешена питања", изјавио је Нешић.

 

Он сматра да ДНС најновијим страначким подјелама није нимало оштећен. 

 

"Наше чланство је стоодстотно остало уз странку и можемо да причамо само о одласку функционера. Демократски савез /Демос/ искључиво је странка функционера", сматра Нешић. 

 

Када је ријеч о формирању власти на нивоу БиХ, Нешић, посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, позвао је СДА да се врати у законске оквире и да што прије буде формиран Савјет министара. 

 

"Република Српска има формирану репрезентацију која има већину и која жели да представља Српску у Савјету министара. Овдје је, очигледно, ријеч о одређеним играма СДА која, из само њима знаних разлога, још не жели да уђе у формирање Савјета министара", оцијенио је Нешић.

 

Регионални одбор ДНС-а Сарајевско-романијске регије дао је задатак посланику у НС РС Александру Главашу да у Народној скупштини Републике Српске покрене иницијативу да се будући одборници у Скупштини града и градоначелник Источног Сарајева бирају директно, односно непосредним путем.

 

Нешић истиче да ће ову иницијативу покренути и одборници ДНС-а у Скупштини града Источно Сарајево и скупштинама општина у саставу града да се не долази у ситуацију да мјесто градоначелника буде предмет политичке трговине. 

 

"Сматрамо да на челу Источног Сарајева треба да буде човјек који има повјерење грађана Источног Сарајева", истакао је Нешић. 

 

Александар Главаш, посланик у Народној скупштини РС, сматра да је досадашњи начин избора градоначелника Источног Сарајева и одборника у Скупштини града апсолутно неприхватљив за грађане Сарајевско-романијске регије, односно да се градоначелник бира из Скупштине града коју чине одборници из шест општина града. 

 

"Сматрамо да о градоначелнику Источног Сарајева и Скупштини града треба, прије свега, да одлучују грађани његових шест општина", истакао је Главаш. 
 

Нешић: Бошњачки политичари заустављају БиХ на европском путу...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

6 Децембар, 2023
Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!