Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС РЈЕШАВА ЖИВОТНЕ ПРОБЛЕМЕ БАЊАЛУЧАНА: ПОСТАВЉА СЕ СЕМАФОР НА "РАСКРСНИЦИ...

27 Март, 2019

Предузеће  “Путеви РС” и град Бањалука постигли су договор о реконструкцији и постављању семафора на спорној раскрсници између Драгочаја и Рамића. На овај начин коначно ће бити ријешен дугогодишњи проблем за становнике ове двије мјесне заједнице.

 

Проблем раскрснице, која је нажалост однијела и више живота, биће ријешен захваљујући иницијативи мјесног одбора ДНС Драгочај и размијевању в.д. директора ЈП „Путеви РС“ Ненада Нешића, иначе високог функционера ДНС.

 

Приликом формирања мјесног одбора младих ДНС у Драгочају проблем раскрснице са Рамићима истакнут је у први план и одмах је упућена иницијатива ка Градском одбору ДНС за рјешавање овог проблема, који већ дуже вријеме мучи становнике ових насеља, која је очигледно уродила плодом.

 

Кадар Демократског народног савеза на мјесту в.д. директора „Путева РС“ Ненад Нешић је рекао да ће, иако постављање семафора на спорну раскрсницу није у директној надлежности предузећа на чијем је челу, проблем бити ријешен на задовољство грађана Бањалуке.

 

Договорено је да Град обезбиједи планску и пројектну документацију, док ће „Путеви РС“ финансирати извођење радова. На тај начин требало би да се рјеши вишегодишњи проблем на овом дијелу магистралног пута М4 Бањалука – Приједор и повећа безбједност свих учесника у саобраћају.

 

“У разговору са сарадницима дошли смо до закључка да је постављање семафора једино могуће рјешење у овом тренутку. С таквим приједлогом смо и отишли на разговоре са људима из Града Бањалука. Најважније је да је наш приједлог прихваћен”, рекао је  в.д. директор ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић.

 

Реконструкцијом тог дијела магистралног пута М4 биће дефинисан геометријски изглед раскрснице, затим удаљавање аутобуских стајалишта из уже зоне раскрснице, изградња тротоара за заштиту пјешака, као и радови на прикључним саобраћајницама које морају да буду издигнуте у нивоу магистралног пута како би се обезбједила адекватна прегледност за укључење на тај магистрални пут. 

 

Нешић је још једном поновио да није све у надлежности ЈП ,,Путеви РС”:

“Без обзира на расподјелу надлежности ми у ЈП ,,Путеви РС” смо опредјељени да обезбједимо максималну сигурност за све учеснике у саобраћају. Прикључне саобраћајнице, градски и приградски јавни превоз, као и аутобуска стајалишта надлежности су Града Бањалука”, додао је Нешић.

 

ЈП „Путеви РС“ очекују скоро потписивање Споразума са Градом те што је могуће брже достављање неопходних докумената како би ово предузеће приступило извршавању својих обавеза.
 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!