Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС РЈЕШАВА ЖИВОТНЕ ПРОБЛЕМЕ БАЊАЛУЧАНА: ПОСТАВЉА СЕ СЕМАФОР НА "РАСКРСНИЦИ...

27 Март, 2019

Предузеће  “Путеви РС” и град Бањалука постигли су договор о реконструкцији и постављању семафора на спорној раскрсници између Драгочаја и Рамића. На овај начин коначно ће бити ријешен дугогодишњи проблем за становнике ове двије мјесне заједнице.

 

Проблем раскрснице, која је нажалост однијела и више живота, биће ријешен захваљујући иницијативи мјесног одбора ДНС Драгочај и размијевању в.д. директора ЈП „Путеви РС“ Ненада Нешића, иначе високог функционера ДНС.

 

Приликом формирања мјесног одбора младих ДНС у Драгочају проблем раскрснице са Рамићима истакнут је у први план и одмах је упућена иницијатива ка Градском одбору ДНС за рјешавање овог проблема, који већ дуже вријеме мучи становнике ових насеља, која је очигледно уродила плодом.

 

Кадар Демократског народног савеза на мјесту в.д. директора „Путева РС“ Ненад Нешић је рекао да ће, иако постављање семафора на спорну раскрсницу није у директној надлежности предузећа на чијем је челу, проблем бити ријешен на задовољство грађана Бањалуке.

 

Договорено је да Град обезбиједи планску и пројектну документацију, док ће „Путеви РС“ финансирати извођење радова. На тај начин требало би да се рјеши вишегодишњи проблем на овом дијелу магистралног пута М4 Бањалука – Приједор и повећа безбједност свих учесника у саобраћају.

 

“У разговору са сарадницима дошли смо до закључка да је постављање семафора једино могуће рјешење у овом тренутку. С таквим приједлогом смо и отишли на разговоре са људима из Града Бањалука. Најважније је да је наш приједлог прихваћен”, рекао је  в.д. директор ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић.

 

Реконструкцијом тог дијела магистралног пута М4 биће дефинисан геометријски изглед раскрснице, затим удаљавање аутобуских стајалишта из уже зоне раскрснице, изградња тротоара за заштиту пјешака, као и радови на прикључним саобраћајницама које морају да буду издигнуте у нивоу магистралног пута како би се обезбједила адекватна прегледност за укључење на тај магистрални пут. 

 

Нешић је још једном поновио да није све у надлежности ЈП ,,Путеви РС”:

“Без обзира на расподјелу надлежности ми у ЈП ,,Путеви РС” смо опредјељени да обезбједимо максималну сигурност за све учеснике у саобраћају. Прикључне саобраћајнице, градски и приградски јавни превоз, као и аутобуска стајалишта надлежности су Града Бањалука”, додао је Нешић.

 

ЈП „Путеви РС“ очекују скоро потписивање Споразума са Градом те што је могуће брже достављање неопходних докумената како би ово предузеће приступило извршавању својих обавеза.
 

НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!