Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ДНС-а СРБАЦ-ПАВИЋ:ОСТАЈЕМО И ДАЉЕ ЈАКИ, ИЗА НАС СТОЈЕ ГЛАСАЧИ

16 Март, 2019

На Изборној скупштини Демократског народног савеза у Српцу, синоћ (15.3.2019) је за предсједника Општинског одбора ДНС-а  Србац  једногласно изабран Драган Јокић.

 

Јокић је рекао да је у периоду док је био на челу Повјереништва извршена консолидација странке и изграђена страначка инфраструктура.

 

„Демократски народни савез је на прошлогодишњим изборима остварио историјски резултат! Процентуално ДНС је остварио раст од 120%. Разлог за то је што смо се, како на нивоу општинског одбора, тако и на нивоу цијеле странке, понашали озбиљно и одговорно према грађанима. Нисмо обећавали ништа што не можемо остварити. Народ је то препознао и непрестано прилази нашој странци. Раст и развој ДНС нико не може зауставити и контролисати, а ми из Општинског одбора ДНС Србац и Регионалног одбора Лијевче настављамо са истом енергијом и ентузијазмом да радимо на унапријеђењу наше странке", рекао је Јокић.

 

Јокић је додао и да је чланство Демократског народног савеза у Српцу у потпуности сачувано, чак и проширено, а да Демос у овој општини не постоји.

 

„За Демос у Српцу нико није ни чуо“, поручио је  нови предсједник србачког ДНС.

 

Изборној скупштини ДНС-а у Српцу је присуствовао  предсједник ДНС-а Марко Павић који је рекао  да је задовољан избором Драгана Јокића на мјесто предсједника Општинског одбора ДНС у Српцу и да је његов рад у претходном периоду показао да ДНС у овој општини са Јокићем на челу може само наставити раст и добар рад.

 

„ДНС у Српцу је јачи него икад“, рекао је Павић.

 

Павић се осврнуо на  тренутно стање у Републици Српској и Бих које није какво би странка жељела. 

 

"Нема великих инвестиција, становника је све мање, нарочито младих и нема прираста... Само Приједор сваке године губи једну мјесну заједницу, преко 500 становника, 1300 умире, а 800 се рађа, а када се томе дода број људи који сада одлазе у иностранство на посао. Можемо се хвалити да је бруто национални доходак по глави становника већи, али већи је само зато што је мање становника, а не што смо радили више", рекао је Павић.

 

Он се осврнуо и на одличан изборни резултат ДНС-а, али и на стање у партији.

 

"Све ћу ти опростити, само успјех нећу. То смо осјетили од наших партнера, са којима су имали дугогодишњу успјешну сарадњу. Након ових избора, након нашег успјеха, кренули су да се ДНС разбије. Кад нису могли с вана, наишли су на подршку изнутра, од људи који су жељели више него што су добили. Остали смо без четири посланика, отишло је око 150 чланова, али смо остали и даље јаки, јер иза нас стоје гласачи – народ. Ријешили смо се одређених стега и дошли људи који хоће слободно са својим грађанима да раде", рекао је Павић најављујући потврду својих ријечи већ на наредним локалним изборима.

 

Павић каже да је ДНС за ЕУ, али не и за НАТО без Србије, јер не жели границу на Дрини. 

 

"То је наш став од почетка и добро је што су га и други прихватили", рекао је Павић.

 

Поред тога, један од важнијих принципа ДНС-а је да никада неће гласати за продају националних добара, Електропривреде, хидропотенцијала, за продају шума, за продају наше земље. 

 

Подсјетио је да су у току разговор са партнерима о подјели власти. 

 

"Остала су још два неријешена питања, што је при крају. О некима мислимо другачије од наших партнера. Знам да неки купују одијела мислећи да ће постати министри саобраћаја, чак три кандидата а једно мјесто, два за директора "Путева", али и тај један што је купио одијело ће се преварити" поручио је Марко Павић.

 

Изборној скупштини присуствовали су и  два потпредсједника странке Дарко Бањац и Марко Аћић, генерални секретар странке Драгутин Родић, народни посланик Дане Малешевић, начелник општине Србац и предсједник србачког СНСД-a Млађан Драгосављевић.

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!