Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНОЈ ДЈЕЦИ

14 Фебруар, 2019

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за новинаре министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић је истакла да је Влада Српске размотрила информацију о окончању активности на електронској размјени података у сврху одређивања јединственог матичног броја новорођеној дјеци, пријаве смртног случаја и промјене презимена у којој се наводи да ова активност сада траје нешто више од два сата, а не као прије 20 дана. 

 

„Да се ради о значајном искораку, чији се ефекти виде на више поља, посебно за родитеље новорођене дјеце, затим на ажурност евиденција из надлежности Министарства унутрашњих послова, потврђује и податак да је од 21. децембра 2018. године, до данас електронским путем обављено више од од 3.368 услуга електронским путем, од који се 1019 односило на одређивање ЈМБ дјеци, 414 на промјену презимена након закључења брака и 1935 обавјештења о смрти“ рекла је министарка Решић, додајући да су се наведене активности реализоване у оквиру расположивих кадровских капацитета и без додатних финансијских средстава.

 

Министарка Решић је такође нагласила је да је Влада Српске, на данашњој сједници утврдила Приједлог закона о граду Градишка, којим је прописано да ће, уколико буде усвојен у Народној скупштини, Градишка постати осми град у Српској. 

 

Она је навела да је Влада Српске данас  утврдила и Нацрт закона о измјенама Закона о локалној самоуправи којим је до 30. јуна 2021. године продужен рок о усклађувању три запослена на 1.000 становника.Подсјетила да је рок требало да истекне 30. јуна ове године, да је 10 локалних заједница на оптималном нивоу када је ријеч о броју запослених, а да остале покушавају да ријеше ово питање, односно да број запослeних у општинским односно градким управама сведу на законски оквир.

 

НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!