Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ГРАДИШКА-РЕШИЋ: ПРИЈЕДЛОГ ЗАКОНА О ГРАДУ НА НАРЕДНОЈ СЈЕДНИЦИ ВЛАДЕ СРПСКЕ

6 Фебруар, 2019

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је данас (06.02.2019.) да ће на наредној сједници Владе Српске бити разматран Приједлог закона о Граду Градишка, који ће након тога бити упућен Народној скупштини на усвајање.

 

"Вјерујем да ће се Приједлог закона о Граду Градишка наћи пред посланицима на наредној сједници Народне скупштине и да можемо испоштовати задати рок и договор, а то је да до краја марта или почетка априла, односно 24. априла – Дана општине Градишка, овај закон ступи на снагу и Градишка постане осми град у Републици Српској", навела је Решићева. 

 

Она је новинарима у Градишци, након састанка са начелником општине Зораном Аџићем, рекла да је договорено да ће ступање на снагу закона о Граду Градишка бити озваничено и уручењем симбола града будућем градоначелнику Зорану Аџићу. 

 

Аџић је захвалио Решићевој, ресорном министарству, Влади и Народној скупштини Српске на подршци који је Градишка имала у поступку израде елабората за стицање статуса града. 

 

Он је истакао да ће становницима и привредницима у Градишки много значити статус града, јер ће то омогућити приближавање европским институцијама и фондовима, те лакше добијање грантовских средстава за изградњу инфраструктуре и стварање услова за даљи развој привреде и отварање нових радних мјеста. 

 

Састанку Решићеве и Аџића присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Српске Дане Малешевић и замјеник начелника општине Градишка Драгана Илић. 

 

Народна скупштина Српске усвојила је Нацрт закона о граду Градишка, којим се уређује подручје, надлежности, органи и финансирање града, као и Нацрт закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Српске, којим општина Градишка добија статус града.
 

Нешић на састанцима са Сашком Коцевим и Џонoм Кенедиjeм Мосо...

Министар безбједности Ненад Нешић имао је...

29 Март, 2023
Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!