Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

САРАЈЕВО-ТРНИНИЋ: ДО КРАЈА МАЈА ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ МОСТА НА САВИ

5 Фебруар, 2019

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изразио је увјерење да ће до краја маја почети радови на изградњи моста на ријеци Сави код Градишке.

 

Након састанка у Сарајеву са замјеником министра транспорта и комуникација у Савјету министара у техничком мандату Сашом Далипагићем, Трнинић је рекао да је у току процес оцјене понуда и провјере бонитета понуђача за изградњу тог моста који би требало да буде брзо завршен.

 

"Након тога предстоји период који је предвиђен за могућност жалбе и у току је тендер за избор надзорног органа и ја сам убијеђен да ће до почетка грађевинске сезоне, до краја маја, почети радови на изградњи овог моста", истакао је Трнинић.

 

Трнинић је рекао да је са нивоа Савјета министара обезбијеђено 13 милиона евра за финансирање овог пројекта, плус 6,8 милиона евра грант средстава Европске комисије.

 

Он је рекао да је на састанку било говора о изградњи будућег моста на Рачи, као и моста у Шћепан Пољу на граници са Црном Гором.

 

Трнинић је рекао да мост у Рачи треба да буде саставни дио ауто-пута од Бањалуке до Београда.

 

 

"Неопходно је да БиХ и Србија потпишу споразум који би дефинисао контакт тачку и остале неопходне процедуре за изградњу тог моста", истакао је Трнинић.

 

Он је рекао да би мост у Шћепан Пољу требало да буде изграђен три километра изнад постојећег граничног прелаза.

 

"Тај споразум још није потписан, иако је све договорено због тога што Министарство транспорта и комуникација (у Савјету министара у техничком мандату) није у могућности да потпише споразум док се не обезбиједе укупна средства за тај пројекат у износу од четири милиона евра и финансирање не одобри Савјет министара", појаснио је Трнинић.

 

Трнинић је рекао да је Република Српска спремна да у сарадњи са Министарством транспорта и комуникација стави своје ресурсе и капацитете да што прије дође до реализације тог пројекта.

 

Трнинић и Далипагић разговарали су и о активностима са Србијом и Турском у вези са изградњом ауто-пута/брзог пута Сарајево- Београд, изради планско-студијске документације на Јадранско-јонском ауто-путу, те другој и трећој фази дигитализације.

 

Сматрају да се активности спроводе у позитивном смјеру, додајући да ће неке активности бити реализоване у наредном периоду.

 

Изразили су задовољство досадашњом квалитетном и успјешном сарадњом министарстава, те закључили да је, ради спровођења активности и реализовања пројеката, неопходно успостављање што боље координације између ресорних министарстава о свим питањима која се тичу њихових надлежности.
 

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!