Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ДАНИ ЗИМЕ НА КОЗАРИ“-РЕШИЋ-ТРНИНИЋ-ЂАКОВИЋ: КОЗАРА НАСТАВЉА ПРОМОВИСАТИ СВОЈЕ...

3 Фебруар, 2019

Полагањем вијенаца на споменик погинулим борцима и страдалим цивилима у Другом свјетском рату на Мраковици, дружњем и представљањем гастро понуде, данас (3.2.2019.) је одржана Тринаеста привредно-туристича манифестација "Дани зиме на Козари".
Вијенце су положили министри управе и локалне самоуправе Српске Лејла Решић и саобраћаја и веза Неђо Трнинић, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић  и начелници поткозарских општина, представници Туристичке организације Републике Српске, те делегације учесника ове привредно-туристичке манифестације. 

 

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да је ово министарство већ  девету годину један од покровитеља манифестације и да је Козара нешто лијепо што Република Српска има. 

 

"Као Приједорчанка поносна сам на њу. Данас немамо лијепо вријеме, али ћемо то добрим духом компензовати. Наставићемо и даље подржавати све пројекте из Приједора и промовисти нашу Козару", додала је Решићева. 

 

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да је изузетна част бити данас на Козари - планини српског страдања и српске борбе за слободу. 
"Треба да буде што више људи овдје, јер Козара не симболизује само страдање, него и живот. Ова јунак-планина то заслужује", рекао је Трнинић. 

 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је ово 13. пут како промовишу планину Козара са свим својим потенцијалима, гдје се окупи велики број грађана из Приједора, околних општина и градова, цијеле регије, али и других држава, који проведу лијеп дан уз добру храну, пиће и спортска такмичења. 

 

„Данима зиме на Козари“ су присуствовали предсједник ДНС-а Марко Павић те народни посланици : Душко Ивић, Ђорђе Поповић, Милан Радовић и Дане Малешевић.

 

Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић рекла је да је задовољна што манифестација "Дани зиме на Козари" окупља све више људи, а Национални парк "Козара" сваке године развија капацитет и додаје нешто ново. 
"Ова планина постала је дестинација на коју људи долазе свих 365 дана у години. Повећан је број посјетилаца, а међу њима и странаца. Странци воле шетачке стазе, бициклистичке стазе, авантура парк, радионице које промовишу природно насљеђе. Козара постаје топ дестинација", додала је Јовановићева. 

 

 
Након званичног отварања, одржана су спортска надметања девет екипа из више локалних заједница и гастро такмичење осам туристичко-угоститељских школа Републике Српске, 12 ловачких удружења и 11 извиђачких одреда и планинарских друштава. 

 

Такмичари долазе из Приједора, Козарске Дубице, Градишке, Бањалуке, Оштре Луке, Костајнице, Новог Града, Српца, Петрова, Зенице, Брода и Старе Пазове. 
Организатори 13. "Дана зиме на Козари" су град Приједор, туристичке организације Приједора, Козарске Дубице, Новог Града и Градишке и Национални парк "Козара". 

 

Покровитељ је био  град Приједор, а организовање манифестације помогли су и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и пријатељи манифестације.

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!