Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

КОЗАРСКА ДУБИЦА-БАЊАЦ: ПАКЕTИЋИМА ОБРАДОВАНИ МАЛИШАНИ ДУБИЧКЕ РАВНИ

28 Јануар, 2019

Општински одбор Демократског народног савеза у Козарској Дубици јуче (27.01.2019.) је традиционално, поводом Савиндана, пакетићима даровао педесеторо дјеце из села дубичке Равни. 

 

Парох Саша Tошановић служио је свету литургију у цркви Светих аспостола Петра и Павла у Међеђи, а након освећења славског жита и колача, дјеца, којима су пакетиће уручили предсједник и чланови ОО ДНС-а у Козарској Дубици, извела су пригодне рецитације посвећене српском светитељу и просвјетитељу Светом Сави. 

 

"ДНС у Козарској Дубици сваке године уочи Божића дијели печенице и пакетиће дјеци и социјално угроженим породицама према евиденцији Центра за социјални рад, а за Савиндан дијелимо пакетиће у цркви Међеђи и то је већ постала традиција, којој се дјечица овдје радују", изјавио је предсједник ОО ДНС-а Козарска Дубица Дарко Бањац. 

 

Он је нагласио да је Свети Сава највећи Српски просвјетитељ, светац који је изборио аутокефалност Српске Православне цркве и наш први епископ.

 

"Важно је рећи да је захваљујући Светом Сави, сину Стефана Немање, српски народ прихватио православље, изузетно је значајан за оснивање школа и зачетник је писмености српског народа", рекао је Бањац и додао да је Савиндан важан датум и празник, којег славе све наше школе. 

 

Он је додао да му је дрaго што сваке године ОО ДНС-а може да обрадује малишане из села Међеђе и других села дубничке Равни и најавио да ће ДНС то чинити сваке будуће године. 

 

"Осмјех на лицима дјеце је нешто најдраже и када тај осмјех измамите, знајте да сте успјели и урадили добро, а осмјеха и рецитација овдје није недостајало", рекао је Бањац, који је захвалио пароху Tошановићу и свим мјештанима који су данас присуствовали литургији и подјели пакетића у цркви у Међеђи.  
 

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!