Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА ДНС-а

18 Јануар, 2019

„По изборним резулататима ДНС је најуспјешнија странка на нивоу цијеле БиХ, јер је имала процентуално највећи раст од свих странака. Али, одређеним политичким играма је дошло до тога да се изазову подјеле унутар ДНС-а и један мањи дио се издвојио из странке“ каже, између осталог, у данашњем (18.01.2019.) интервју за сарајевско „Ослобођење“ Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора, предсједник Градског и Регионалног одбора ДНС-а Приједор.

 

ДНС је, подсјетио је Ђаковић освојио 12 посланичких мандата за Народну Скупштину Републике Српске на протеклих Општим изборима након којих је, како је оцјенио, усљед политичких игара дошло до цијепања и одвајања четири посланика.

 

„У НС РС је истовремено дошло нових структура које су заузеле доста потенцијалних мјеста која су, по првобитном  коалиционом споразуму требала припасти ДНС-у. Има она народна: Можеш радити шта год хоћеш, али не и докле хоћеш. Није се одавно десило  овако нестабилно политичко вријеме послије избора као што је сада“ рекао је Ђаковић цијенећи да ће се тек у наредном годинама добити прави одговор да ли је, како је рекао, неко вукао паметне потезе. По њему није природно да неко,  ко годинама бива, подршком ДНС-а биран  на различите функције, унесе раздор  међу чланове и доведе до подјеле у странци.

 

Ђаковић је мишљења да се овако нешто не би десило  да није било одлука Владе о смјенама функционера ДНС-а који су радили коректно своје послове. „У једној варијанти је Влада смјењивала а на другој страни људи из ДНС-а, који се нису консултовали ни са предсједником, који су се одвојили од странке, предлагали имена нових људи који су именовани на те функције. То је био кључни моменат разилажења у ДНС-у „ рекао је Ђаковић.

 

У интервјуу Ђаковић говори и о судбини Рудника жељезне руде „Љубија“, о значају рударења на град Приједор и његове грађане  те о изградњи споменика дјеци која су настрадала у протеклом рату на подручју Приједора.

 

 

 

 

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!