Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у

11 Јануар, 2019

Градски одбор Партије демократског прогреса Зворник одлучио је вечерас (11.1.2019.) да колективно приступи у зворнички Демократски народни савез /ДНС/, рекао је досадашњи предсједник Градског одбора ПДП-а Зворник Дарко Пашалић.
Пашалић је навео да је око 95 одсто досадашњих чланова ПДП-а прешло у ДНС. 

 

"Одлука о приступању ДНС-у није донесена преко ноћи, она је резултат низа разговора са врхом ДНС-а у којима је уочена велика одговорност, прије свега, према националним и интересима Републике Српске, као и према потребама народа", рекао је новинарима Пашалић. 

 

Истичући да је резултат тих разговора одлука о интеграцији у ДНС, Пашалић је изразио задовољство што је управљачка структура ДНС-а показала велико интересовање за приступање ДНС-у досадашњих чланова ПДП-а. 

 

"Увјерен сам да ћемо убудуће све своје планове и замисли моћи ефективно остварити у оквирима ДНС-а", рекао је Пашалић. 

 

Предсједник Регионалног одбора ДНС-а Зворник Зоран Обреновић рекао је да је преласком зворничког ПДП-а у ДНС начињен први корак у оснаживању зворничког ДНС-а. 

 

"Вјерујем, као шеф Повјереништва ДНС-а, да ћемо до краја фебруара формирати нови градски одбор ДНС-а који ће бити гарант по свом саставу и капацитету за добар резултат на сљедећим локалним изборима", рекао је Обреновић. 

 

Члан Предсједништва ДНС-а Неђо Трнинић изразио је задовољство што је велики број функционера зворничког ДНС-а, као што су предсједник Регионалног одбора, Предсједник организације жена ДНС-а и одређени број чланова Градског одбора остали на линији политике ДНС-а. 

 

"Задовољство је што је то препознао и Градски одбор ПДП-а и што је прешао у ДНС", рекао је Трнинић и истакао да ће се зворнички ДНС вратити на политичке стазе које му и припадају. 

 

Он је нагласио да је Зворник увијек био један од ослонаца ДНС-а и да ће тако бити и убудуће. 

 

Трнинић је навео да је након историјског успјеха ДНС-а на прошлим изборима дошло до неких турбуленција унутар ове политичке партије, односно у неким градским и општинским одборима, међу којима је и Зворник, али да ће се ДНС опоравити и постати још снажнија политичка партија. 

 

Предсједник Регионалног одбора ДНС-а Сарајевско-романијске регије Ненад Нешић рекао је да је формиран иницијативни одбор ДНС-а који има задатак да у наредном периоду формира градски одбор ДНС-а Зворник. 

 

"Присуствовали смо и преласку комплетног руководства, као и око 95 одсто чланова Градског одбора ПДП-а Зворник у ДНС, што показује да за ДНС и даље влада велико интересовање и да ова партија није ослабљена одласком неких њених чланова", рекао је Нешић. 

 

Он је додао да су одласци појединих чланова из ДНС-а били ствар личног избора и да су они ставили своје личне интересе изнад општих интереса, што је био и основ због којег су напустили ДНС. 

 

Нешић је рекао да у наредном периоду очекује да се ДНС у Зворнику стабилизује, да се одређени број одборника у Скупштини града врати у своју партију, као и да овој странци приступи одређени број одборника из других политичких партија, чиме ће зворнички ДНС постати значајан политички фактор у овом граду. 
 

Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!