Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у

11 Јануар, 2019

Градски одбор Партије демократског прогреса Зворник одлучио је вечерас (11.1.2019.) да колективно приступи у зворнички Демократски народни савез /ДНС/, рекао је досадашњи предсједник Градског одбора ПДП-а Зворник Дарко Пашалић.
Пашалић је навео да је око 95 одсто досадашњих чланова ПДП-а прешло у ДНС. 

 

"Одлука о приступању ДНС-у није донесена преко ноћи, она је резултат низа разговора са врхом ДНС-а у којима је уочена велика одговорност, прије свега, према националним и интересима Републике Српске, као и према потребама народа", рекао је новинарима Пашалић. 

 

Истичући да је резултат тих разговора одлука о интеграцији у ДНС, Пашалић је изразио задовољство што је управљачка структура ДНС-а показала велико интересовање за приступање ДНС-у досадашњих чланова ПДП-а. 

 

"Увјерен сам да ћемо убудуће све своје планове и замисли моћи ефективно остварити у оквирима ДНС-а", рекао је Пашалић. 

 

Предсједник Регионалног одбора ДНС-а Зворник Зоран Обреновић рекао је да је преласком зворничког ПДП-а у ДНС начињен први корак у оснаживању зворничког ДНС-а. 

 

"Вјерујем, као шеф Повјереништва ДНС-а, да ћемо до краја фебруара формирати нови градски одбор ДНС-а који ће бити гарант по свом саставу и капацитету за добар резултат на сљедећим локалним изборима", рекао је Обреновић. 

 

Члан Предсједништва ДНС-а Неђо Трнинић изразио је задовољство што је велики број функционера зворничког ДНС-а, као што су предсједник Регионалног одбора, Предсједник организације жена ДНС-а и одређени број чланова Градског одбора остали на линији политике ДНС-а. 

 

"Задовољство је што је то препознао и Градски одбор ПДП-а и што је прешао у ДНС", рекао је Трнинић и истакао да ће се зворнички ДНС вратити на политичке стазе које му и припадају. 

 

Он је нагласио да је Зворник увијек био један од ослонаца ДНС-а и да ће тако бити и убудуће. 

 

Трнинић је навео да је након историјског успјеха ДНС-а на прошлим изборима дошло до неких турбуленција унутар ове политичке партије, односно у неким градским и општинским одборима, међу којима је и Зворник, али да ће се ДНС опоравити и постати још снажнија политичка партија. 

 

Предсједник Регионалног одбора ДНС-а Сарајевско-романијске регије Ненад Нешић рекао је да је формиран иницијативни одбор ДНС-а који има задатак да у наредном периоду формира градски одбор ДНС-а Зворник. 

 

"Присуствовали смо и преласку комплетног руководства, као и око 95 одсто чланова Градског одбора ПДП-а Зворник у ДНС, што показује да за ДНС и даље влада велико интересовање и да ова партија није ослабљена одласком неких њених чланова", рекао је Нешић. 

 

Он је додао да су одласци појединих чланова из ДНС-а били ствар личног избора и да су они ставили своје личне интересе изнад општих интереса, што је био и основ због којег су напустили ДНС. 

 

Нешић је рекао да у наредном периоду очекује да се ДНС у Зворнику стабилизује, да се одређени број одборника у Скупштини града врати у своју партију, као и да овој странци приступи одређени број одборника из других политичких партија, чиме ће зворнички ДНС постати значајан политички фактор у овом граду. 
 

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!