Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„INSAJDER“-ПАВИЋ: СРПСКА МОРА БИТИ СВЕТА И ВЛАСТИ И ОПОЗИЦИЈИ

8 Јануар, 2019

„Власт и опозиција се не могу увијек посматрати са аспекта непријатељства јер има одређених заједничких ствари, као што је Република Српска,  која је света и једнима и другима. Ту нема нити смије бити непријатељства“, каже у данашњој (08.01.2019.) изјави за „Insajder“, поводом 9. јануара, Дана Републике, Марко Павић, предсједник Демократског народног савеза.

 

„Републику Српску су стварали њени борци и њено становништво. Када је стварана, односно када смо је стварали, имали смо визију једног успјешног друштва и визију да се на овом простору може и економски и политички и уставно и на сваки други начин развијати Република Српска. Међутим, није све ишло како је било замишљено и, нормално, било је и одређеног идеализма, а сметњи је било још и више“, рекао је Павић.

 

Павић је додао да су односи са Федерацијом БиХ, умјесто да буду подстрек за развој два ентитета у БиХ, кочили развој једни другима. Он истиче да је развој Српске кочила и међународна заједница,  од одлука високог представника, до неразумијевања стања у БиХ и Републици Српској, и наглашава да је,  умјесто да има средину која се успјешно развија, међународна заједница непрекидно гушила Републику Српску, која због тога није напредовала темпом којим је хтјела. 

 

Павић сматра да односи унутар Српске нису у сваком моменту били такви да гарантују развој.

 

Никада се није могао успоставити однос власти и опозиције да се једни уважавају, а други да одговарају за одлуке. Управо у томе мора да буде наша будућност. Избори, уз промјене изборног закона, треба да искажу вољу народа, а онај ко буде изабран ће морати да одговара за сва питања, од животног стандарда грађана, економског развоја, образовања, здравства и свега онога што је за живот човјека неопходно, нагласио је Павић. 

 

„Власт и опозиција се не могу увијек посматрати са аспекта непријатељства, јер има одређених заједничких ствари, као што је Република Српска,  која је света и једнима и другима. Ту нема нити смије бити непријатељства. Још је ствари гдје се мора заједнички дјеловати, а то су витални интереси грађана и витални интереси Републике Српске“, истакао је Павић.

 

Он додаје да му нису јасни покушаји да се одузму легитимна права Републици Српској да нема свој дан, односно да се забрани да се слави Република Српска. 

 

Зашто би некоме сметао дан када је створена Српска? Свака општина има свој дан који је самостално одредила, зашто Српска не може одредити свој дан, који не вријеђа никога, сматра Павић.

 

"Зато ми у ДНС подржавамо Дан Републике и сматрамо да нам га нико никад неће оспорити, нити би га требало оспоравати. Умјесто нам да сви из БиХ дођу у госте за Дан Републике и заједно са нама се радују Дану Републике, они жестоко оспоравају тај дан, али то им неће успјети. Мислим да увијек треба да прослављамо Дан Републике, мирно и достојанствено, јер не дирамо никога другог, али и не смијемо ни да дозволимо да нас неко други дира", рекао је Павић.
 

Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
Нешић у посјети Сјеверној Македонији...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић данас је у...

12 Март, 2023
Нешић угостио амбасадора Саудијске Арабије у БиХ г.Осамаха Д...

Министар Нешић данас је са својим сарадницима...

7 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!