Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„N1“ -ТАДИЋ: ИМАЛИ СУ НАДУ ДА ЋЕ ЦИК УЗЕТИ ВРУЋ КРОМПИР У СВОЈЕ РУКЕ

19 Децембар, 2018

"Не знам колико су актери политичког живота у ФБиХ незадовољни - али видим да имају само јавни став да су незадовољни", рекао је за "N1" Огњен Тадић, потпредсједник ДНС-а, коментаришући одлуку ЦИК-а о формирању Дома народа ФБиХ према попису из 2013. године.

 

"Мислим да су кључни фактори из ФБиХ из двије водеће странке имали наду да ће Изборна комисија да узме врућ кромпир у своје руке и направи производ који би се прогутао и да то буде рјешење".

 

"Имају јавни став да су незадовољни, видим да су најављене апелације из СДА, Комшић ће им се придружити. Они ово не сматрају рјешењем. Надају се да ће Уставни суд да поништи ову одлуку. Било би добро да они овај период потроше за разговоре и преговоре који би омогућили озбиљно рјешење које би прошло процедуру", изјавио је Тадић за N1.

 

Тадић очекује се да ће Вишковићева влада радити са великом подршком у НСРС.

 

"Да ли ће приступити уставним промјенама, рефомским захтјевима који су неопходни. Политичка монолитност је одлучила да је Република Српска стабилно представљена у органима БиХ и да сходно томе неће четири године бити ситуација у којима ће се доводити у питање шта је став Републике Српске", поручио је Тадић.

 

У РС има оних који кажу да је могло бити другачије, боље, кориговано, али Тадић сматра да политику морате прихватити онаквом каква јесте.

 

"Република Српска је ријешила питања изборних резултата, то је озбиљна предност у односу на проблеме који су у ФБиХ", навео је.

 

Политику Милорада Додика оцијенио је вјештом, мудром.

 

"Направио је савезништва која су таква да постоји двотрећинска већина у НСРС. Не треба покушавати настављати причу о поларизацији у Републици Српској", изјавио је у Дану уживо на N1.

 

Он је такође рекао да му се допада што не видим политичке кризе у РС које би могле отворити питања подјеле друштва. Политичка монолитност не треба бити заклон за појединце који су злоупотребљавали власт и позиције, те да РС то треба искористити да стави тачку на бројна питања која се тичу злоупотребе власти.

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!