Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

МИНИСТАР ТРНИНИЋ-УПЛАЋЕНА КОНЦЕСИОНА НАКНАДА ЗА АУТО-ПУТ БАЊАЛУКА-ПРИЈЕДОР

4 Децембар, 2018

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да концесиона накнада кинеске компаније "Шандонг" за изградњу ауто-пута Бањалука-Приједор уплаћена.

 

Трнинић је новинарима у Бањалуци рекао да је накнада данас (4.12.2018.) уплаћена, након што су неки медији објавили да је Кинезима јуче истекао рок да уплате једнократну концесиону накнаду од 8,7 милиона КМ за изградњу ауто-пута Бањалука-Приједор.

 

 

Влада Републике Српске додијелила је 1. октобра концесију кинеској компанији "Шандонг" за изградњу ауто-пута Бањалука-Приједор.

 

 

Владе је дала сагласност на приједлог уговора о концесији за ауто-пут Бањалука-Приједор-Нови Град, односно његову прву фазу Бањалука-Приједор.

 

Концесија је додијељена на 33 године, укључујући период изградње, а концесионар се обавезује на плаћање концесионе накнаде. Она се састоји од једнократне накнаде која износи 1,5 одсто од вриједности инвестиције, односно 4,47 милиона евра и годишње накнаде од пет одсто од прихода остварених обављањем концесионе дјелатности, односно од износа прикупљене путарине.

 

Вриједност инвестиције, која обухвата пројектовање и изградњу, процијењена је на 297 милиона евра. Трошак изградње по километру је седам милиона евра и он се налази на доњем прагу средњег обима у поређењу са сличним пројектима у Европи.

 

Коментаришући ситуацију у предузећу "Жељезнице Републике Српске" гдје је Зоран Илинчић вршилац дужности директора, а његова супруга води Јединицу за имплементацију пројекта, Трнинић је рекао да је она изузетно способан радник, те да је стицајем околности на мјесто генералног директора дошао њен супруг.

Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
Нешић у посјети Сјеверној Македонији...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић данас је у...

12 Март, 2023
Нешић угостио амбасадора Саудијске Арабије у БиХ г.Осамаха Д...

Министар Нешић данас је са својим сарадницима...

7 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!