Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЧУБРИЛОВИЋ ПОСЈЕТИО МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ КЊИГA У БЕОГРАДУ

25 Октобар, 2018

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић посјетио је данас (25.10.2018.) Штанд Републике Српске и издаваче из Српске на овогодишњем Међународном сајму књига у Београду, поручивши да је веома значајно што се Српска представља на овој манифестацији.

 

Он је рекао да је задовољство видјети шта све Српска има да покаже. 

 

"Тако мала Република Српска, а тако богата духом и садржајно представљена. Заиста вриједи доћи, погледати и понијети утиске", рекао је Чубриловић новинарима у Београду. 

 

Он је истакао да му је било задовољство што је на Штанду Републике Српске присуствовао и промоцији издања Матичне библиотеке Источно Сарајево и што је имао прилику да чује стихове пјесникиње Даре Секулић из њене збирке "Од града до брда". 

 

"Присуствовали смо промоцији књиге наше пјесникиње Даре Секулић. Када чујете теме о којима се говори, када чујете колика је та носталгија за изгубљеним коју пјесник носи, онда много тога можете да разумијете", рекао је Чубриловић. 

 

Он је навео да је приликом посјете штанду у друштву свог домаћина директора Представништва Републике Српске у Србији Млађена Цицовића видио и најтраженију књигу на штанду на овогодишњем Сајму "Српска православна црква и руска емиграција", наглашавајући да га радује што су грађани исказали интересовање баш за ову књигу. 

 

Чубриловић je  указао, током традиционалној вечери поезије Српске, Србије и расијања на Међународном сајму књига у Београду, на значај чувања културног и националног идентитета српског народа и кроз пјесничко стваралаштво.

 

Чубриловић је поздравио учеснике и посјетиоце ове вечери поезије Српске, Србије и расијања вечерас је осми пут одржано на штанду Републике Српске на Међународном сајму књига у Београду. 

 

"Изузетна ми је част и задовољство да поздравим оволики број пјесника, а оволико интересовање за ово што нам је организатор приредио говори о томе да пјесници, нити познају разлику у језицима, нити познају границе", рекао је Чубриловић. 

 

Према његовим ријечима, на пјесничкој вечери говориће се на једном језику, а разумјеће се у више земаља. 

 

"Желим да вам ово вече остане у сјећању и да сваке године посјећујете ову манифестацију", рекао је Чубриловић и изразио увјерење да ће наредни пјеснички сусрети окупити још већи број и учесника и посјетилаца. 
 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!