Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„N1“–ИНТЕРВЈУ-ПАВИЋ: НЕЋЕ ДРУГИ ОДЛУЧИВАТИ О ДНС-У

19 Октобар, 2018

Марко Павић, предсједник Демократског народног савеза, за „N1“ је говорио о постизборним дешавањима у Републици Српској. Нагласио је да нико неће одлучивати шта ће чинити Демократски народни савез, што подразумијева да ће се повући с лидерске позиције у странци када он одлучи о томе. Нећемо се одрећи својих кадрова, поручио је Павић је казао да је логично да се о формирању власти у Републици Српској разговара са 20-годишњим политичким партнерима.

 

Затим је коментарисао смјену кадрова Демократског народног савеза.

 

"Сматрамо да су те смјене исхитрене. Изражавамо незадовољство смјеном. То сам с предсједником Додиком усагласио. Нема смјена без заједничког договора. Ми у Демократском народном савезу смо спремни сами мијењати кадрове, ако је то потребно", рекао је за „N1“.

 

Тврди да још није расправљано о формирању власти јер нису још објављени коначни резултати Општих избора. Према његовим ријечима, циљ је да политичка странка на чијем је челу допринијети стабилности Републике Српске и Босне и Херцеговине, али да Демократски народни савез не одступа од својих ставова изречених у предизборној кампањи.

 

"Ми се држимо својег принципа: Ријеч је ријеч".

 

Потом је коментарисао констатацију Милорада Додика, предсједника Савеза независних социјалдемократа, да се Демократски народни савез мора "рјешити својих мангупа".

 

"Ја сам човјек који се тешко одриче људи. Морају се подастријети добре чињенице да бих се некога одрекао. Господин Додик има своје разлоге зашто је то казао. Демократски народни савез се неће одрећи својих људи", истакао је Павић.

 

Као изненађујућим је оцијенио тврдње да су поједини кандидати Демократског народног савеза радили за противкандидате.

 

"Неосноване су то оптужбе. То су оптужбе оних који су себе жељели амнестирати од нерада и лоших резултата. Нећемо допустити да нам било ко качи то да се нисмо понашали коалиционо. Понашали смо се коалиционо и поносан сам на гласаче који су испоштовали став странке", казао је и додао:

 

"Не знам одакле долазе те отровне стријеле према Демократском народном савезу. Демократски народни савез је навикао на те врсте напада. Али, наша одбрана је мирна. Јединством се супротстављамо нападима. Нема говора о мојој оставци. Оставку ћу поднијети ја, када ја одлучим о томе, а не неко други. Чуо сам да ћемо ми  мијењати чланове, избацивати из странке, али је то покушај наметања да се Демократски народни савез бави проблемима".

 

Како је казао, не може одговорити "на сваку глупост и не жели се сваком правдати".

 

Поновио је да се неће никога одрећи јер је ријеч о екипи која је остварила добар резултат.

 

За „N1“ је Павић говорио и могућности коалирања Демократског народног савеза са Српском демократском странком на државном нивоу.

 

"Нисам се заиста бавио тиме. Јединство српских посланика на нивоу Босне и Херцеговине би увијек добро дошло. Оно би требало бити на кључним темама и ја сам заинтересован да се постигне такво јединство", подцртао је Павић.
 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!