Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЛУКА-ПАВИЋ: ДНС ИЗУЗЕТНО ЗАДОВОЉАН ИЗБОРИМА

9 Октобар, 2018

ДНС је изузетно задовољан изборима, прије свега одзивом грађана на трибине, што је резултат и показао, рекао је данас (9.10.2018.) на конференцији за новинаре предсједник ДНС-а Марко Павић, која је одржана у Бањалуци.

 

Он је рекао да ДНС за  Народну скупштину Републике Српске има 13 а можда и 14 посланичких мандата, а за  Представнички дом ПС БиХ један а можда и два посланика.

 

„Грађани су нас наградили, нас и нашу реторику, наше програме, нашу идеју за економију и запошљавање, нашу идеју да Република Српска иде ка будућности. И овај пут имамо раст од 30 одсто као и до сада и по том смо јединствени и лако се да израчунати када ћемо бити први“ рекао је Павић, додајући да ће ДНС ово повјерење грађана оправдати. 

 

Идемо у формирање власти и даћемо пуни допринос развоју Републике Српске и БиХ и нашем учешћу у власти. Желимо да Република Српска буде стабилна а ДНС је фактор стабилности. Власт која дође мора грађанима извршити оно што је обећала, морамо се борити за бољи живот грађана, поручио је Павић.

 

Он је, такође истакао да ДНС наставља са својом политиком и достојанственом комуникацијом и да ће се тако  понашати и у будућности.

 

ДНС не одустаје од мјеста премијера, истакао је Павић  јер, је како је напоменуо ДНС постигао добар резултат. „Грађани су рекли да би подржали ДНС и његовог премијера и не одустајемо. Имамо свој став у вези овога и разговараћемо прво са СНСД-ом, али тек у наредних мјесец дана“ најавио је лидер ДНС-а.

 

На питање какав је став око вјеродостојности освојених гласова на овогодишњим изборима, Павић је одговорио да ДНС не разумије идеју прљаве кампање и крађе гласова а о томе како коментарише постојање „двије струје у ДНС-у“, предсједник ДНС-а је рекао да су то спекулације и да борба за личне гласове није ривалство те да је странка изнад сваког појединца.

 

Избор Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ, Павић је окаратерисао као ствар која се тиче Федерације БиХ. „ Избор је легалан  а да ли је легитиман, то нека одлучи Федерација БиХ“ одговорио је Павић.
 

ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС ЧЕЛИНАЦ: НИЈЕ НАС НАПУСТИЛA ВЕЋИНА ЧЛАНОВ...

Општински одбор ДНС-а Челинац напустио је...

19 Децембар, 2018
„N1“ -ТАДИЋ: ИМАЛИ СУ НАДУ ДА ЋЕ ЦИК УЗЕТИ ВРУЋ КРОМПИР У СВ...

"Не знам колико су актери политичког живота...

19 Децембар, 2018
РЕШИЋ И ТРНИНИЋ, МИНИСТРИ У ВЛАДИ РС...

Лејла Решић и Неђо Трнинић, поново су министри у...

18 Децембар, 2018
ОПШТИНСКИ ОДБОР ДНС ПРЊАВОР: ОСТАЈЕМО НА ПРИНЦИПИМА И ПРОГРА...

Општински Одбор ДНС Прњавор је напустило шест...

17 Децембар, 2018
КОТОРВАРОШКИ ДНС НИКАД ЈАЧИ!

Општински одбор ДНС-а Котор Варош одржао је јуче...

15 Децембар, 2018
"ПУЛС " БН ТВ-РАДОВИЋ: НИСАМ „МАНГУП“...

Коалициони капацитет ДНС-а је данас мањи, дијели...

13 Децембар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!