Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

МАЛЕШЕВИЋ:ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ПАВИЉОНУ ДВА И ПОТПИСАНЕ ДОПУНЕ ПОСЕБНОГ...

5 Октобар, 2018

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је данас (05.10.2018.) да су завршени радови на обнови павиљона два Студентског центра Бањалука, док ће радови на павиљону један бити завршени до краја новембра.

 

Након обиласка павиљона два и студентске мензе, Малешевић је рекао новинарима да се ради на припремама за технички пријем радова, како би студенти ускоро могли да уселе у павиљон два. 

 

"Павиљон један ће наставити да се ради и увјерен сам да ће бити завршен у року, до краја новембра, те да ће студенти у овом семестру моћи уселити и користити и тај павиљон", истакао је Малешевић. 

 

Он је рекао да ће студенти бруцоши бити смјештени у павиљонима три и четири, док не буду опремљене собе у обновљеним павиљонима. 

 

"Смјештај у павиљонима за студенте ће бити веома лијеп и много бољи у односу на смјештај који су имали", истакао је Малешевић. 

 

Ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин рекао је да су у павиљону два окончани молерски, зидарски и инсталацијски радови, који су урађени квалитетно и да ће смјештај студената бити комфоран. 

 

Према његовим ријечима, наредне седмице почеће намјештање појединачних соба у павиљону два, док ће павиљон један бити завршен до краја новембра. 

 

Влада Републике Српске за обнову павиљопна један и два Студентског центра Бањалука обезбиједила је 3,3 милиона КМ.

 

Након посјете Студентског центра Бањалука,  министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић и предсједник Синдиката образовања, науке и културе Српске Драган Гњатић потписали су данас у Бањалуци измјене и допуне Посебног колективног уговора за запослене у области образовања и културе.

 

Малешевић је рекао да измјене и допуне Посебног колективног уговора доносе одређена побољшања и уједначавање у неким ставовима и члановима са осталим буџетским корисницима, као што је ноћни и рад за државне празнике. 

 

"Просвјетни радници који раде у изразито неразвијеним општинама добиће одређене додатке на плату да би остали у тим општинама и радили један од најодговорнијих послова у друштву, а то је васпитање и образовање младих", рекао је Малешевић новинарима након потписивања. 

 

Према његовим ријечима, инвалиди рада који раде у образовању уврштени су у овај колективни уговор како би добили додатне бодове на то што су инвалидна лица. 

 

"Чека нас посао који се односи на Закон о платама у образовању и култури којем ћемо приступити одмах након избора, те да од нове године почнемо уједначавање примања радника у образовању и култури са осталим буџетским корисницима. У старту је предвиђено осам одсто, а надам се да ће брзо доћи и до потпуног уједначења плата", рекао је Малешевић. 

 

Гњатић је истакао да измјене представљају благи помак на боље у овој области, док је остало још ствари о којима ће бити ријечи у наредном периоду. 

 

"Договори и преговори ће бити настављени, како би се кроз колективни уговор и закон о платама, који ћемо ускоро почети радити, достигнемо оно што имају остали буџетски корисници", рекао је Гњатић. 

 

Малешевић и Гњатић честитали су просвјетарима 5. октобар, Свјетски дан просвјетних радника.
 

КОТОРВАРОШКИ ДНС НИКАД ЈАЧИ!

Општински одбор ДНС-а Котор Варош одржао је јуче...

15 Децембар, 2018
"ПУЛС " БН ТВ-РАДОВИЋ: НИСАМ „МАНГУП“...

Коалициони капацитет ДНС-а је данас мањи, дијели...

13 Децембар, 2018
ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС-а БАЊА ЛУКА: СТРАТЕШКИ ЦИЉ - ЧВРШЋЕ ВЕЗЕ ...

Повјереништво ДНС-а за Бању Луку одржало је синоћ...

13 Децембар, 2018
ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ЗА ИЗГРАДЊУ АУТО-ПУТА БАЊАЛУКА П...

Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза РС, и...

13 Децембар, 2018
ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС-а БИЈЕЉИНА: УСКОРО САСТАНЦИ ЧЛАНСТВА У НОВ...

Повјереништво Градског одбора ДНС-а Бијељина...

13 Децембар, 2018
ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС-а БАЊАЛУКА: НАСТАВЉАМО СА ПРЕДАНИМ РАДОМ И...

Повјереништво ДНС-а за Бању Луку одржало је синоћ...

12 Децембар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!