Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЛУКА-„ОБИЛИЋЕВО“-ПАВИЋ: САМО ЗАЈЕДНО МОЖЕМО ГРАДИТИ СРПСКУ“

3 Октобар, 2018

У дворани“Обилићево“ у Бањалуци вечерас (03.10.2018.)  је одржана предизборна трибина ДНС-а на којој су представљени кандидати за све нивое власти из ове Изборне јединице.

 

Предсједник ДНС-а Марко Павић, је, обраћајући се присутнима у препуној дворани „Обилићево“рекао да су вечерас сви заједно са једним циљем, да заједно граде Републику Српску.

 

„ДНС је пунољетан а кад си пунољетан онда је вријеме за одговорне послове. Зато ми, седмог октобра желимо већу одговорност. Вријеме је да ДНС добије вашу подршку, да побједи најбољи. Комуникација ДНС-а је културна, препознају нас по нормалним тоновима и представљамо себе и своје програме и по томе се разликујемо од других.Наши кадрови су најодговорнији, познати по свом раду као и начелници који успјешно воде локалне заједнице“ подсјетио је предсједник Павић , додајући да је крајњи циљ градити бољу Републику Српску .

 

Наш програм је Република Српска, економија, запошљавање. У центар свега, рекао је Павић ДНС је ставио економију јер се од тога живи. „Желимо напријед ка будућности. Хоћемо стабилну Републику Српску, задовољног човјека у њој. Ми ћемо успјети доћи до резултата и тада почети градити РС са економијом у центру. И по вечерашњој посјећности у овој дворани вјерујем да ћемо успјети. Важна је подршка и за листу за Представнички дом ПС БиХ јер је битно присуство  ДНС политика и на нивоу БиХ“ оцјенио је Павић и подсјетио да ДНС жели конститутивност Срба у свим кантонима те да ће ДНС, поштовати коалициони договор и добити премијерско мјесто.

 

„Предсједник Владе РС је круна наших политика, ваше воље и нашег програма.Бирајте ДНС, ми никада нисмо издали ни продали. Нећемо ни сада“ рекао је предсједник Павић.

 

Носилац листе за НС РС Недељко Чубриловић, вечерас се захвалио на подршци коју има ДНС. „Урадили смо кампању по принципима ДНС-а, то је политика без сукоба. Ми нисмо странка која гаји свађалачку политику. Желимо разговарати и тражити најбоља рјешења. Желимо да седмог октобра буде празник демократије и покажите максималну толеранцију, да можемо сјести са свима и бити примјер свима“ рекао је Чубриловић, додајући да су кандидати ДНС-а најбољи и веома часни људи, да ДНС ради по коалиционом споразуму јер странка држи ријеч.Ослоњени смо једни на друге и зато бирајте ДНС, бирајте успјех и одговорност“ поручио је Чеубриловић.

 

У име домаћина обратио се Боран Босанчић, предсједник градског Изборног штаба Демократског народног савезав Бањалука који је рекао да је до избора остало још мало и да исто тако, ДНС-у мало треба за најбољи резултат. „Градски изборни штаб је дао свој максимум и вјерујем да ћемо са нашим кандидатима успјети направити добар резултат, али нам треба ваша помоћ и подршка“ рекао је Босанчић, додајући да је глас за ДНС глас за бољу Републику Српску.

 

Драгутин Родић, носилац листе за Представнички дом ПС БиХ, вечерас је у Бањалуци рекао да  су кандидати ДНС остварени и спремни да се уграде у политику ДНС-а. „Снага коју имамо ће нас довести до два мандата у Представничком дому ПС БиХ и сигуран сам даје то оствариво. Требамо радити све да сачувамо Републику Српску и очувамо Дејтон.  Наша политика је политика компромиса и може довести до јединства, спремни смо за дијалог и градњу.Ово је историјски моменат  за ДНС који морамо искористити“ рекао је Родић и истакао да онда, када ДНС буде имао веће учешће и одговорност тада ће свима бити боље.

 

Предизборној трибини ДНС Бањалука вечерас су присуствовали и Жељка Цвијановић, кандидат за предсједника РС, потпредсједница СНСД-а  и Милорад Додик, предсједник СНСД-а и кандидат за српског члана Предсједништва .
Цвијановиће се  захвалила на сарадњи, захвалила се предсједницама странака који, како је рекла држе на окупу двије странке  да би РС била најбоље мјесто за живот.
„Ми смо заједно велики тим и много смо прошли заједно, одговорни људи и одговорни према народу. Хвала што смо радили заједно“ рекла је Цвијановићева.

 

Кандидат за српског члана Предсједништва, Милорад Додик вечерас је рекао да овој коалицији мало треба за пуну побједу па морамо додати гас до пуне. „Ја ћу се држати Дејтона како пише и бићу ригорозан  да се проводи онако како пише, а не да се тумачи. Имам намјеру да БиХ буде уставна а не наметнута. Ми не можемо да прихватимо да оно што је наметнуто постане нормално. Треба нам разговор о тим питањима и желимо да их отворимо“ рекао је Додик, додајући да се његово залагање односи на то да преузме контролу над институцијама у капацитету како је уставом дефинисано.

 

Додик је истакао да је судбина Републике Српске у рукама коалиције СНСД-ДНС-СП и да вјерује да опет могу заједно напријед, градећи бољу Републику Српску. „Без ДНС-а и наше сарадње многих ствари не би било“ рекао је на крају Додик.

Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
Патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско....

Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље...

1 Август, 2023
НЕШИЋ: СРПСКЕ НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ МИШЉЕЊЕ ЗАПАДНИХ СИЛА БИЛО ВО...

Воља народа се не може санкционисати, а рад...

1 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!