Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР-ЉУБИЈА: ФОКУС ПОЛИТИКЕ ДНС ПОКРЕТАЊЕ РУДАРСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ

3 Октобар, 2018

Драгутин Родић, носилац листе кандидата ДНС-а за Представнички дом ПС БиХ рекао је вечерас (03.10.2018.)  да је Љубија  увијек била интересантна средина и да фокус локалне политике и политике ДНС-а јесте да помогнемо мјештанима Љубије да боље живе и да учинимо живот сретним.

 

„ДНС-у је потребна додатна снага да би све пројекте могао реализовати које има за наше Мјесне заједнице“, рекао је Родић, додајући да очекује од ових избора да ће постићи добар резултат који ће нам омогућити јачу снагу на нивоу Републике Српске и БиХ, а да многе пројекте које смо планирали ангажујемо на те нивое и да на извјестан  начин растеретимо локални буџет.

 

„Демократски народни савез и град Приједор настоје да око приватизације РЖР Љубија постигну одређене договоре, а тај договор има само један циљ а то је да запослимо људе и на тај начин можемо да подигнемо Љубију и да буде као некад“, истакао је Родић.

 

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици  један Душко Ивић је истакао вечерас  на трибини у Љубији да је тема продаје РЖР Љубије у протекле четири године на засједању сједница Народне скупштини  РС била често на дневном реду.

 

”ДНС  у новом сазиву Народне скупштине ће учинити све да покрене РЖР Љубију.  Потребно је пронаћи једног доброг стратешког партнера који ће помоћи да се Љубији врати онај сјај који је некад имала”, нагласио је Ивић.

 

Предсједник Градске организације ДНС-а Приједор Миленко Ђаковић изјавио је вечерас у Љубији да је то један од простора који има многе потешкоће и због гашења рудника Љубија и безуспјешног покретања рударске производње. Уз све покушаје ДНС није рјешио проблем покретање и запослења становника Љубије,а искрено се надамо се да ћемо рјешити овај проблем.

 

”ДНС пред крај кампање можемо констатовати да смо задовољни и посјетом трибинама и енергијом коју смо осјетили и са сигурношћу можемо тврдити да очекујемо значајно побољшање резултата ”, изјавио је Ђаковић 

 

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице један Славица Поповић је изјавила је да је неопходно у Љубији удахнути један нови живот, покретање рударске производње и на тај начин би створили услове за запошљавање људи на овом подручју.

 

”ДНС је до сад радио  у складу са својим могућностима, а то је запослење младих људи у различитим установама унутар нашег града, а све у циљу да задржимо људе на овом подручју. Основали смо једну породичну амбуланту са лабораторијском дијагностиком у просторија Дома здравља у Љубији”, изјавила је Поповићева.

 

Дијана Шобот, кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске је у свом обраћању нагласила да ДНС у кампању за сљедеће изборе излази са слоганом „Одговорно“:

 

„ДНС је странка која је одговорно бирала своје кандидате, који су спремни да одговорно преузму све активности и послове у институцијама Републике Српске  и БиХ, одговорно штитећи интересе грађана и интересе Републике Српске“ , казала је Шобот.
 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!