Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР- ТРИБИНА У РАСАВЦИМА: ДНС ЈЕ САБОРНА СТРАНКА

1 Октобар, 2018

Носилац листе ДНС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици  један Драгутин Родић је рекао је вечерас (01.10.2018.) да су Расавци увијек давали огромну подршку ДНС-у и да  је ДНС то знао цијенити и да су Расавци увијек  били један од приоритета локалне политике.

 

”И вечерас ћемо, обзиром да се ради о општим изборима, послати поруке да је фокус наше политике даље јачање Републике Српске, економија и запошљавање као примарни циљ, али да би то све могли остварити морамо имати стабилну политичку, безбједносну ситуацију јер страни и домаћи инвеститори, прије свега,  воде рачуна о томе”, нагласио је Родић.

 

Он је додао да ће фокус политике ДНС-а  бити да , уколико добије довољно гласова за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ , покуша да  се оно што је  рађено  14 година у Приједору прошири на читаву Републике Српске.

 

” То значи да би се одговорно понашало према свим ресурсима јер основа политике мора бити реални сектор, проширивање производње, а на бази свега тога би радили надградњу, гдје мислим на побошљање материјалног положаја  пензионера, бораца , инвалида и социјално угрожених категорија”, истакао је Родић.

 

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици  један Душко Ивић је изјавио да из Расаваца ДНС шаље поруку да ће одговорно водити Републику Српску по мјери грађана, а не појединаца.

 

” То значи да ћемо се  одговорно  понашати према нашим природним добрима, ресурсима, развоју привреде и пољопривреде свему ономе што је потребно  да би Република Српска била стабилна у економском смислу, а у политичком да покушамо да помиримо ове подијељене партије и да направимо један политички мир у Републици Српској”, изјавио је Ивић.

 

Предсједник Градске организације ДНС-а Приједор Миленко Ђаковић рекао је вечерас да  је ДНС водио традиционалну, одговорну и аргументовану кампању, да се није  бавио другим странкама , а  говорио је о томе каква је његова политика, чиме се намјерава бавити у наредном времену, шта је радио у претходном времену.
” Због пораста странке у цијелој Републици Српској и изузетно посјећених трибина широм Републике Српске и у граду Приједору, ДНС с правом очекује значајан пораст гласова , учвршћивање у центру политичкој збивања и у Републици Српској и БиХ тако да можемо очекивати да наставимо своју политику која се саборна, која помирује ,а не завађа и то је политика која гради Републику Српску, гради општине у којима ДНС има свој утицај, а сигурни смо ако добијемо премијера Владе Републике Српске да ћемо Републику Српску равномјерно градити”, рекао је Ђаковић новинарима уочи вечерашње трибине у Расавцима.

 

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице један Дијана Шобот изјавила је да ДНС не може да прихвати чињеницу смањења улоге и значаја знања као једног од предуслова развоја Републике Српске.

 

”Ми ћемо инсистирани да ,како основно тако и средње образовање, треба да буде обавезно, а инсистираћемо и на опремању и јачању наших образовних установа и на усаглашавању средњошколског и високошколског образовања са потребама тржишта рада, како би кадрови које ми образујемо били корисни привреди нашег града, али и привреди Републике Српске”, казала је Шобот.

 

Она је додала да ће се инсистирати и на порасту броја дјеце у предшколском образовању и посебно у руралним подручјима и мањим мјестима и на суфинансирању трошкова  за дјецу из угрожених категорија.

 

” Исто тако инсистираћемо на јачању услова и критеријума и дозвола за отварање високошколских установа и програмских студија и на смањењу хипер продукције неквалитетних кадрова”, нагласила је Шобот.

 

На  вечерашњем предизборном скупу у Расавцима представили су се и Слађана Радаковић и Мирко Совиљ, кандидати ДНС-а за Народну скупштину РС из Изборне јединице један.
 

Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
Патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско....

Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље...

1 Август, 2023
НЕШИЋ: СРПСКЕ НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ МИШЉЕЊЕ ЗАПАДНИХ СИЛА БИЛО ВО...

Воља народа се не може санкционисати, а рад...

1 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!