Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР - ВРБИЦЕ - ЂАКОВИЋ: ДНС ЈЕ ОЈАЧАО НА НИВОУ ЦИЈЕЛЕ БИХ

30 Септембар, 2018

Предсједник Градске организације ДНС-а Приједор Миленко Ђаковић је изјавио да је ДНС ојачао на нивоу цијеле БиХ и да у Приједору обилази насеља и разговара са људима о свему што ће у будућности радити и што смо радили.

 

”Вечерас смо у Врбицама и ово је  једно од избјегличких насеља гдје има доста становништва и гдје има доста послова да се ради, дио је започет као што се асфалтирање путева, дио расвјете је постављено,али има  још доста инфраструктуре која се мора ријешити”, изјавио је вечерас (30.09.2018.) Ђаковић на трибини у Врбицама.

 

Он је додао да се прво мора  разријешити питање ријеке  Милошевице, да је тендер је већ објављен и  да се врло брзо очекује  почетак и тих послова.

 

”Почели смо рад на канализацији у Орловачи, Чиркин Пољу и индустријској зони Свале коју смо морали ријешити прије почетка рада на ријеци Милошевици јер људи немају септичке јаме и настали би велики проблеми са отпадним водама, а ово су изузетно лијепа насеља и када се ријеше још неки проблеми инфраструктуре овдје ће бити  врло лијепо  живјети”, истакао је Ђаковић.

 

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици  један Душко Ивић је рекао је да су Врбице ново насеље гдје живе становници избјегли из Федерације БиХ, као посљедице рата и ДНС је, преко локалне власти, овдје доста тога урадио и има још доста тога да се ради

 

”Овдје има доста дјеце и потребно је сву инфраструктуру завршити да би ово насеље изгледало како треба јер је оно направљено на терену гдје су се токови ријеке изљевале Гомјеница и Милошевица.Доста се урадило, имамо још доста тога да урадимо и надамо се да ће мјештани подржати ДНС да наставимо тамо гдје смо стали”, нагласио је Ивић.

 

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице један Мирко Совиљ је изјавио да је ДНС странка која је најближа свом народу и да  управо због тога води рачуна и брине о томе  како живи наш народ, као живе Срби не само у Републици Српској, него и у Федерацији БиХ.

 

”Несхвaтљиво да је  послије  толико времена од потписивања Дејтонског мировног споразума у Федерацији БиХ имамо ситуацију да  у најмање  три кантона  институционално српски народ није признат као конститутиван народ, није признат српски језик, није признато  писмо ћирилица”, изјавио је Совиљ.
Он је додао да се поставља питање како толико високих представника нису ставили ту тему као приоритет.

 

 ”Поставља  се озбиљно питање како се то Уставни суд у БиХ огласио ненадлежним, а итекако је ревносно доносио одлуке када је у питању химна Републике Српске, њен грб и сва она  питања гдје су могли или су настојали да умање свеукупни интегритет Републике Српске”, рекао је Совиљ.

 

Он је додао да ће ДНС предузети све оно што буде могуће да постави та питања и да те теме ставља  на дневни ред Народне скупштине и да нађе саговорника у Федерацији БиХ .

 

”Оне који не пристају да о томе говоре и доносе позитивне одлуке, настојаћемо да их доведемо у ситуацију да о томе морају доносити важне одлуке и да се српски народ мора довести у равноправан положај”, рекао је Совиљ.

 

На  вечерашњем предизборном скупу у Врбицама представиле су се и Слађана Радаковић и Дијана Шобот,  кандидати ДНС-а за Народну скупштини РС из Изборне јединице један.

 

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!