Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР- ДОЊИ ГАРЕВЦИ - РОДИЋ: ОПТИМИСТИ СМО ЈЕР ЈЕ ПОЛИТИКА ДНС ...

28 Септембар, 2018

Носилац листе ДНС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици један Драгутин Родић је изјавио вечерас (28.09.2018.)
на трибини у Доњим Гаревцима да је политика ДНС прихваћена у народу и да је оптимиста да ће ДНС на крају остварити своје циљеве.

 

”Наши циљеви су да на предстојећим изборима имамо преко 107.000 гласова и да повећамо наш изборни резултат у односу на претходне изборе”, истакао је Родић.

 

Он је додао да је потребна рационализација институција на нивоу БиХ и да се провјери њихова ефективност што ће у наредне четири године бити задатак парламентараца на нивоу БиХ.

 

”Прије 23 године имали смо пет институција које су биле дефинисане Уставом БиХ: Предсједништво БиХ, Савјет министара, Парламентарну скупштину, Уставни суд и Централну банку. Данас имамо преко 70 институција које су настале послије Дејтонског споразума, преношењем овлаштења и због одређених искорака на путу БиХ ка Европској унији. Под формом функционалности, од Босне и Херцеговине је тражено испуњавање одређених услова”,  изјавио је Родић. 

 

Он је нагласио да би  наредне четири године требало  анализирати све те институције. 

 

”С обзиром да их Главна служба за ревизију БиХ ревидира сваке године те да њихов рад разматра и Парламентарна скупштина, мислим да треба видјети које су од тих институција функционалне. Зависно од тога, потребно је покренути одређене активности на њиховој рационализацији и ефективности”, нагласио је Родић.

 

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици  један Душко Ивић је изјавио да се вечерашња трибина  одржава у  Доњим Гаревцима које је  увијек подржавало ДНС  и очекујемо и на овим изборима подршку.

 

”У пресјеку ових трибина   видимо да нас грађани града Приједора баш подржавају и надамо се да ћемо наш циљ остварити и да ћемо добити три директна мандата  у Парламент Републике Српске и један у Парламент БиХ и оно што је наш циљ да ДНС након ових избора креира Владу Републике Српске и ако је судити по овом расположењу видимо да ћемо те циљеве и остварити ”, поручио је Ивић.

 

Предсједник Градске организације ДНС-а Приједор Миленко Ђаковић је изјавио да је  задовољан традиционалном подршком коју мјештани Доњих Гареваца дају овој странци, уз констатацију да ДНС убједљиво иде ка високом изборном резултату. 

 

”ДНС ће , као саборна странка, настојати да уједини завађене и да створи амбијент за даљи живот и рад, посебно у економском смису,а са сигурношћу  посебно ће се  борити за обебзјеђење услова за даљи развој  Републике Српске и њену  политичку стабилност”, рекао је Ђаковић.

 

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице један Дијана Шобот говорила је вечерас о погоршаној демографској ситуацији у Српској.

 

”Потребно је формирати демографски савјет Републике Српске у чијем раду ће учествовати представници највиших органа власти, науке, струке, медија и други. Циљ популационе политике је повећање броја становника, што мора да буде први задатак органа власти на свим нивоима”, сматра Шоботова.

 

На  вечерашњем предизборном скупу у Доњим Гаревцима представили су се и Слађана Радаковић и Мирко Совиљ,  кандидати ДНС-а за Народну скупштини РС из Изборне јединице један.
 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!