Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР- БРЕЗИЧАНИ: ДНС ОЧЕКУЈЕ ПОДРШКУ У ЦИЈЕЛОЈ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

27 Септембар, 2018

Носилац листе ДНС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици  један Драгутин Родић рекао је вечерас (27.09.2018.) на трибини  у Брезичанима да  је десетак дана колико је остало до краја кампање,  ДНС изузетно задовољан оним што види у контактима са грађанима.

 

”Показало се још једном да само непосредан контакт са грађанима може да донесе добре резултате ”, истакао је Родић.

 

Он је коментаришући данашњу одлуку Уставног суда БиХ који се огласио ненадлежним везано за апелацију о конститутивности народа у неколико кантона у Федерацији БиХ, изјавио да је веома разочаран.

 

”Мислим да  оно што ми упорно говоримо да треба да дође до одређене  реконструкције правосудног система и органа се још једном потврђује. Мислим да када је у питању конститутивност, поготово, српског народа који нема своје представнике у Дому народа федералног парламента, све то указује да се не могу остваривати права на најбољи могући начин кад нисте равноправни ,а  све оно што се тражи да испуни Република Српска другачији су аршини”, рекао је Родић.

 

Он је додао да је управо због тог политика ДНС-а иде у том правцу да ојача органе и институције БиХ у Парламентарној скупштини и другим институцијама и да се боримо за права српског народа у Федерацији БиХ, јер само равноправност на овим просторима и доношење одлука уз усаглашавање и консензус даје наду  да ће на овим просторима бити повољна политичка и безбједносна ситуација.

 

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици  један Душко Ивић је изјавио да се који су увијек подржавали ДНС  и очекујемо и на овим изборима подршку.

 

”На овим протеклим трибинама грађани су схватили нашу поруку,  схватили су шта то значи ако ДНС буде имао скупштинску већину, шта то значи за нашу регију,за Изборну јединицу један, за приједорску регију  шта то значи за град Приједор. То значи економски наредак, привредни напредак и  раст у сваком погледу  и надам се да ће грађани и 7.октобра", истиче Ивић.

 

Предсједник Градске организације ДНС-а Приједор Миленко Ђаковић је рекао да се трибина вечерас одржава у једном већем насељу у Приједору, у Брезичанима који су  дуго година пријатељи ДНС-а  и ДНС  је овдје дуго година побјеђивао.

 

”ДНС је увијек добрим враћао свим својим поштоваоцима, а у Брезичанима је урађено доста квалитетних послова са којима ћемо наставити и даље док се заврши тендер који очекујемо овдје ће се асфалтирати  неколико путева на овом региону у Брезичанима и  према Јутрогоштој  и на  подручју и граничком дијелу Доње и Горње Драготиње. Ово је крај који заиста подржава ДНС ”, истакао је Ђаковић.

 

Он је  додао да ДНС ове године очекује изразиту подршку у цијелој Републици Српској, а и у дијелу Федерације БиХ гдје имамо своје кандидате.

 

”То показују  изузетно бројне трибине са доста посјетилаца јер се ДНС увијек бави аргументованим темама и нема вријеђања других партија и ми смо по томе познати јер  наши послови које заједно са народом радимо  и аргументовани говори су довољни и народ Републике Српске је схватио да је ово странка која има угледне и образоване људе који ће одговорно радити  и послове  у политици као што раде и на својим радним мјестима”, рекао је Ђаковић.

 

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице један Мирко Совиљ је изјавио да политика ДНС као свој основни циљ има да и као богата држава морамо обезбиједити да немамо сиромашно друштво. 

 

”То је наш  основни задатак и то ћемо остварити на начин да се крајње одговорно понашамо према природним ресурсима.Дакле, сматрамо да природни ресурси , прије свефа, морају бити у фунцији развоја цијеле Републике Српске и морају бити на добробит свих грађана Републике Српске, дакле да сви осјете тај добробит”, рекао је Совиљ.

 

Он је додао да ДНС често прозивају да је странка која има мирну политику ,која се, као они кажу, хладно понаша.

 

”Да, то је тачно. Ми немамо потребе нити да галамимо нити имамо потребе да друге прозивамо јер резултати које ДНС има и аргументована политика су довољно гласни да дођу до наих  грађана, до нашег народа, односно до гласача  који о нама одлучују”, рекао је Совиљ.

 

На  вечерашњем предизборном скупу у Брезичанима представили су се и Слађана Радаковић и Славица Поповић,  кандидати ДНС-а за Народну скупштини РС из Изборне јединице један.
 

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!