Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЗВОРНИК - ЧУБРИЛОВИЋ: БЕЗ КАДРА ОВЕ УСТАНОВЕ МНОГА ПРЕДУЗЕЋА НЕ БИ ФУНКЦИОНИСАЛА

27 Септембар, 2018

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас (27.09.2018.)  да се Технолошки факултет у Зворнику доказао и показао у привреди и да без генерације студената који су дипломирали на овој високошколској установи нека од предузећа и привредних субјеката не би могла данас да функционишу.

 

Чубриловић, који је присуствовао свечаности поводом 25 година рада и постојања Технолошког факултета, нагласио је да одлука Народне скупштине Републике Српске из 1993. године о оснивању овог факултета у Зворнику показује своју праву снагу баш у ово вријеме. 

 

Изразивши наду да ће овај факултет славити још много година рада, Чубриловић је јубилеј честитао наставном и другом особљу факултета и студентима, као и декану Технолошког факултета Миладину Глигорићу, који је овим поводом предсједнику парламента Српске уручио Плакету Технолошког факултета за допринос у научном раду и пруженој помоћи овој високошколској установи. 

 

Истичући да је Плакета за њега додатна обавеза, Чубриловић је захвалио људима Факултета који су одлучивали да добије ово високо признање. 

 

Чубриловић је нагласио да је увијек, када је требало да се стане уз овај факултет, са задовољством то радио и поручио да ће то и убудуће чинити. 

 

Глигорић је истакао да је у протеклом времену Технолошки факултет постигао значајне резултате у свом развоју. 

 

"О томе најбоље говоре подаци да је до сада уписано 2.150 студената, а дипломирало је око 350 студената", рекао је Глигорић и са задовољством констатовао да се ниједан студент који је завршио студије на овом факултету не налази на бироу, јер су сви нашли запослење на одговорним мјестима у привреди или јавним организацијама. 

 

Глигорић је истакао да се у оквиру обиљежавања овог јубилеја промовише 29 дипломираних студената, од којих је шест студената који су завршили мастер студије. 

 

Ректор Универзитета Источно Сарајево Стево Пашалић рекао је да је Технолошки факултет у Зворнику једна од 17 чланова Универзитета, који прославља четврт вијека постојања и рада, подсјетивши да је Универзитет у Источном Сарајеву старији једну годину. 

 

"Универзитет у Источном Сарајеву треба да обезбјеђује стручни кадар способан да прати свјетска достигнућа у образовању, науци и технологији, а кадар овог универзитета је баш такав", рекао је Пашалић и додао да посебно радују похвале за кадар овог факултета изван граница Републике Српске. 

 

Дипломираним студентима дипломе је уручио Глигорић, а студентима који су завршили мастер студије ректор Пашалић. Свечаности су присуствовали професори факултета, те многи гости.
 

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!