Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЗВОРНИК - ЧУБРИЛОВИЋ: БЕЗ КАДРА ОВЕ УСТАНОВЕ МНОГА ПРЕДУЗЕЋА НЕ БИ ФУНКЦИОНИСАЛА

27 Септембар, 2018

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас (27.09.2018.)  да се Технолошки факултет у Зворнику доказао и показао у привреди и да без генерације студената који су дипломирали на овој високошколској установи нека од предузећа и привредних субјеката не би могла данас да функционишу.

 

Чубриловић, који је присуствовао свечаности поводом 25 година рада и постојања Технолошког факултета, нагласио је да одлука Народне скупштине Републике Српске из 1993. године о оснивању овог факултета у Зворнику показује своју праву снагу баш у ово вријеме. 

 

Изразивши наду да ће овај факултет славити још много година рада, Чубриловић је јубилеј честитао наставном и другом особљу факултета и студентима, као и декану Технолошког факултета Миладину Глигорићу, који је овим поводом предсједнику парламента Српске уручио Плакету Технолошког факултета за допринос у научном раду и пруженој помоћи овој високошколској установи. 

 

Истичући да је Плакета за њега додатна обавеза, Чубриловић је захвалио људима Факултета који су одлучивали да добије ово високо признање. 

 

Чубриловић је нагласио да је увијек, када је требало да се стане уз овај факултет, са задовољством то радио и поручио да ће то и убудуће чинити. 

 

Глигорић је истакао да је у протеклом времену Технолошки факултет постигао значајне резултате у свом развоју. 

 

"О томе најбоље говоре подаци да је до сада уписано 2.150 студената, а дипломирало је око 350 студената", рекао је Глигорић и са задовољством констатовао да се ниједан студент који је завршио студије на овом факултету не налази на бироу, јер су сви нашли запослење на одговорним мјестима у привреди или јавним организацијама. 

 

Глигорић је истакао да се у оквиру обиљежавања овог јубилеја промовише 29 дипломираних студената, од којих је шест студената који су завршили мастер студије. 

 

Ректор Универзитета Источно Сарајево Стево Пашалић рекао је да је Технолошки факултет у Зворнику једна од 17 чланова Универзитета, који прославља четврт вијека постојања и рада, подсјетивши да је Универзитет у Источном Сарајеву старији једну годину. 

 

"Универзитет у Источном Сарајеву треба да обезбјеђује стручни кадар способан да прати свјетска достигнућа у образовању, науци и технологији, а кадар овог универзитета је баш такав", рекао је Пашалић и додао да посебно радују похвале за кадар овог факултета изван граница Републике Српске. 

 

Дипломираним студентима дипломе је уручио Глигорић, а студентима који су завршили мастер студије ректор Пашалић. Свечаности су присуствовали професори факултета, те многи гости.
 

Нешић на састанцима са Сашком Коцевим и Џонoм Кенедиjeм Мосо...

Министар безбједности Ненад Нешић имао је...

29 Март, 2023
Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!