Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

САСТАНАК КОАЛИЦИЈЕ СНСД-ДНС-СП - ПАВИЋ: ЗАДОВОЉНИ ОДНОСИМА У КОАЛИЦИЈИ

27 Септембар, 2018

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је данас (27.09.2018.) да ова странка поштује коалиционе договоре са СНСД-ом и СП-ом, што значи да ће на изборима подржати кандидате ове коалиције за српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и за предсједника Републике Српске Жељку Цвијановић.

 

Након састанка у Бањалуци са предсједником Српске Милорадом Додиком, премијером Жељком Цвијановић и лидером СП-а Петром Ђокићем, Павић је изразио увјерење да ће ова коалиција остварити изузетну изборну побједу. 

 

"Резултати које смо остварили у очувању Републике Српске су залог за ово што говорим, али и наша визија Српске", рекао је Павић новинарима. 

 

Он је истакао да је ДНС све више заинтересован за веће присуству у парламенту БиХ. 

 

"Сигурно је да након избора нећемо ићи у коалицију са странкама које не желе конститутивност Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/, затим са онима који не желе да странци оду из Уставног суда БиХ, као ни онима који не желе да врате предратну имовину нашим грађанима у ФБиХ", додао је Павић. 

 

Павић је изразио задовољство односима у коалицији СНСД-ДНС-СП.

 

Предсједник ДНС-а Марко Павић је нагласио да припадници ове коалиције иду међу грађане и додао да други иду у стране амбасаде.

 

"Једино су грађани мјеродавни. Увјерени смо да ће ова коалиција побиједити. Имамо залог за ово што говорим, али имамо планове и за будућност Републике Српске. Ми у ДНС поштујемо оно што се договори. Сматрам да је ово прилика да се апосолутно побједи", истакао је Павић.

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас  да је опстанак Српске најважније питање окупљања коалиције.

 

Предсједник Додик нагласио је да је тренутна владајућа коалиција најдуговјечнија на Балкану и захвалио се својим коалиционим партнерима, ДНС-у и Социјалистичкој партији, на успјешној сарадњи током протеклих 20 година, уз жељу да та сардња буде једнако успјешна и у наредним годинама.

 

Као примарни циљ заједничког 20-огодишњег дјеловања, Додик је навео опстанак Републике Српске, који се остваривао кроз рад у институцијама Српске, као и у заједничким институцијама.

 

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Српска, економски и финансијски стабилна, да није смањила социјална давања, већ напротив повећала, као и да је добрим дијалогом са социјалним партнерима и усвајањем стратешких докумената створена добра основа да се ради на даљем развоју.

 

Лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић нагласио је да су иза ове коалиције остали резултати.

 

"Ми смо данас показали врло јасно да смо као коалиција јако чврсти. Грађани имају вјеру, а ми смо опредијељени да наставимо да развијамо Српску. Желимо и даље промовисати јаку Републику Српску. Увијек смо били посвећени људима и животима", додао је Ђокић.
 

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!