Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР-КРИВАЈА- ЂАКОВИЋ: ДНС С ПРАВОМ ОЧЕКУЈЕ ИЗУЗЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ

26 Септембар, 2018

Предсједник Градске организације ДНС- Приједор Миленко Ђаковић изјавио је вечерас (26.09.2018.) на предизборној трибини у Криваји да сложна политичка породица ДНС-а је вечерас у овом мјесту гдје је увијек била добро прихваћена од народа.

 

„Истовремено смо и ми народу добрим враћали и  на овом простору су у значајном дијелу асфалтирани путеви и у наредном периоду ћемо урадити још неколико захвата и нешто уличне расвјете, а оно што је најважније, расписан је тендер за наставак терцијарне мреже и прикључака који ће ићи широм простора око Омарске тако да ће и ови крајеви бити снабдјевени квалитетном питком водом и то ј најважнији пројект који ће се радити на овим просторима“, изјавио је Ђаковић новинарима уочи вечерашње трибине.

 

Он је додао да ће вечерашња трибина  бити прилика да се са грађанима, као пријатељима поразговара о свим актуелним питањима те да ДНС очекује подршку и у овом дијелу града Приједора.

 

„Наше су трибине изузетно посјећене и ДНС са правом очекује добре резултате на предстојећим изборима“, изјавио је Ђаковић.

 

Носилац листе ДНС-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице један Душко Ивић је изјавио да ДНС не заборавља ни рубна подручја.

 

„Нам су ова рубна подручја јако битна јер јаког села нема ни јаког града и настојаћемо да на овим поручјима ојачамо тај њихов привредни дио односно да им олакшамо тај финални дио њихове производње и да им омогућимо да своје производе могу да пласирају на тржиште или да складиште у хладњаче“, рекао је Ивић.

 

Он је додао да мјештани овог и сличних  подручја гласањем за ДНС дају прилику њиховим представницима да путем грантова Владе много више улажу у ова рубна подручја како би се сла ширила,а не гасила.

 

Кандидат са листе ДНС-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице један Славица Поповић је изјавила новинарима да ће се она , ако буде иазбрана за посланика залагати за популациону и демографску политику.

 

„Свјесни смо да је становника све мање и да је то проузроковано  смањеним природним прираштајем те одласком младих , а да су  економски раззвј  и запошљавање најбоља  социјална политика која даје најбоље резултате“, истакла је Поповићева.

 

Она је додала да је ДНС  у Приједору урадио доста на овом пољу , стварајући повољно пословно окружење које олакшава рад домаћих привредника и привлачи стране инвеститоре.

 

„Ових дана се може чути да ће у нашем гради бити отворена 2000 радних мјеста у наредном периоду што је претпоставка да ће млади школовани људи моћи да дођу до сигурног посла и солидних, достојанствених плата што ће створити претпоставке за формирање породице и рађају дјецу, да не одлазе јер нама је циљ да нашу дјецу задржимо у својој земљи и да им омогућимо бољи  и достојанствен живот, а не да их нудимо као јефтину радну снагу у туђим земљама“, истакла је Поповићева.

 

Она је закључила да је  најважнији задатак  у наредном периоду да кроз економски развој, економску  и популациону политику измијенимо демографску структуру наше Републике и нашег града.

 

На  вечерашњем предизборном скупу у Криваји представили су се и Мирко Совиљ и Душко Милетић,  кандидати ДНС-а за Народну скупштини РС из Изборне јединице један.
 

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!