Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ГРАДИШКА-ПАВИЋ: ДНС ВОДИ ПОЛИТИКУ РАЗУМА!

26 Септембар, 2018

Са вама је вечарас ДНС. Дошли смо  да се договоримо да градимо Градишку и Републику Српску , дошли смо са слоганом „одговорно“, рекао је вечерас (26.09.2018.) предсједник ДНС-а  Марко Павић на предизборном скупу ДНС-а у Градишци и додао да са овога мјеста поручује цијелој Српској да је ДНС одговоран и пунољетан.

 

„Желимо преузети одговорност за вођење општине и Републике Српске. Ми смо овде да покажемо да смо другачији, да нема свађе и зато друге позивамо да престану са свађама и да заједно градимо Републику Српску. Поносни смо на нашу прошлост и никада нисмо гласали за одлуке које би штетиле Српској и њеним грађанима. То показује да смо другачији. Нема нас у истрагама, нема нас у жутој штампи, немамо дефицита у локалним заједницама које воде наши кадрови и зато је наш слоган битан“ рекао је Павић и подсјетио да је ДНС увијек био за очување  природних добара те да је ДНС  опредјељен за будућност, за генерације које долазе.

 

„На прво мејсто ДНС ставља економију јер морамо имати нова радна мјеста. Морамо имати политичку стабилност да би имали инвестиције. Инвеститори ДНС препознају као гарант стабилности и ми желимо такву Републику Српску. Дајте нам четири године и видјећете да ће бити другачије. Морамо имати већи капацитет да би наше политике могли проводити. Српска мора постати боље мјесто у које ће сви радо доћи и остати“ рекао је Павић и нагласио да ДНС води политику разума, да странци требају одговорни људи који ће надограђивати добро.

 

Он је истако да ДНС никада неће у коалицију са онима који неће прихватити Србе као конститутивни народ те да ће ДНС на нивоу БиХ бити брана која ће чувати Републику Српску и позвао чланове и симпатизере ДНС-а и грађане Градишке да подрже ДНС на свим нивоима како би ДНС остварио свој циљ, јер тада, рекао је Павић, ДНС може очекивати мјесто премијера. „Не можемо и не желимо  проводите наше политике  и наш програм без вас“ поручиио је лидер ДНС-а у Градишци.

 

Испред Општинског одбора ДНС Градишка, присутне је поздравио предсједник Општинског одбора ДНС Градишка и кандидат за НС РС Владимир Јанковић који је овом приликом рекао да је поносан и сретан што је дио ДНС-а јер је ово странка, како је рекао, коју сви желе.

 

 „Године 2010. почели смо са радом и многи су нам говорили да наше гласачко тијело може стати у аутубус, данас нам нису довољни ни аутобуси читаве регије јер је наша снага велика. Наши кадрови раде квалитетно имамо подршку позиције и опозиције. ДНС је много урадио и на инфрастрктури“ рекао је Јанковић. За нас је императив био насип и на томе смо инсистирали јер је то био захтјев наших грађана“ рекао је Јанковић и подсјетио да је циљ ОО ДНС Градишка на надолазећим изборима 3.500 гласова а на регији 7.500, што ће им, како је нагласио обезбједити директни мандат у НС РС те да се то исто односи на ниво БиХ.

 

Дане Малешевић, носилац листе кандидата за НС РС је подсјетио да је странка настала прије 18 година и да је он од првог дана у ДНС-у. Његов циљ је био, нагласио је, да марљиво ради све ове године  те да је ДНС, заједничким снагама и залагањем исрастао у једну веома важну снагу и да се то види од избора до избора.

 

„Постали смо назаобилазан фактор у РС и БиХ. Расли смо постепено и у Градишци као и у цијелој Републици Српској. Ове године смо добили 700 нових чланова и ова снага ће нам омогућити да остваримо свој циљ а то је посланички мандат из ове регије а желимо допринијети да добијемо и мандат за Представнички дом ПС БиХ. Ова регија има ного природних ресурса, познати смо по  пољопривреди и воћарству али нам недостају прерађивачки капацитети“ рекао је Малешевић и истакао да се они поново морају вратити и зато нам, рекао је он треба јака економија.

 

По њему неопходно је бирати одговорне кадрове као и до сада а на овој листи су и способни и млади људи. Осврћући се на свој рад у Министарство просвјете, гдје обавља функцуију министра, Малешевић је подсјетио  да школство у Српској прати нове технологије те да је кроз свој посао покренуо  одређене процесе и реформе.

 

„Обнова школа на овој регији је била интензивна јер сам и ја као и сви из ДНС-а локал патриота. Вјерујемо у ДНС и бољу Републику Српску“ рекао је Малешевић

 

Кандидат за НС РС Милорад Ђукић  је поручио својим суграђанима да  се  ближи седми октобар и да ДНС мора бити међу побједницима. „ Морамо уложити максимум снаге да 7.10. стигнемо до циља. Изађите на изборе и свој глас дајте провјереном ДНС-у који вас води до побједе“ рекао је Ђукић.

 

Јована Липовац, кандидат за НС РС, вечерас је изјавила да је једна од најмлађих кандидата те да ће се трудити  своје неискуство надомјести радом. „Желим радити са вама и желимо живот учинити квалитетним. Млади имају ентузијазам а ДНС нам даје шансу да радимо и градимо заједно. ДНС је странка здраве будућности“ рекла је Липовац.

 

ДНС вјерује у пројекат јаке Републике Српске и сви се морамо око тога окупити. Морамо имати друштво које ће његовати праву слободу и прави систем, рекао је вечерас Борис Крчмар, кандидат за Представнички дом ПС БиХ  увјерен да ће ДНС након октобарских избора имати прилику да то уради. „ Доста часних људи одустаје од плитике и  борбе  јер је пуно нечсаних људи. Марко Павић је доказ да политика може бити другачија а ДНС да нису сви исти. Наш пут је најтежи јер је то пут одговорности. Спремни смо да градимо одговорну и бољу Републику Српску“ рекао је Крчмар.

 

Драгутин Родић, носилац листе за Представнички дом ПС БиХ  је рекао да је вечарас на овом преизборном скупу Градишка показала своју снагу. Он је, како је нагласио пратио развој овог Општинског одбора ДНС-а и са предсједником помагао  да Градишка постане моћна.

 

„Увјерен сам да смо то постигли. Ми ћемо учествовати у великој побједи која ће јасно показати  ко је ДНС који  има 64 општинска одбора, девет регионалних одбора плус федрација БиХ . Ово је структура  која донсои резултате и то је наш први циљ. Други је очување Републике Српске. Она мора бити снажна и стабилна. Трећи стуб је ниво БиХ, који је веоам важан. Република Српска се брани у Сарајеву и то је прва линија одбране српског народа. ДНС је својом снагом достигао да може учествовати равноправно на нивоу БиХ и зато нам је потребна ваша подршка и снага, јер ми смо један тим“ рекао је Родић.
 

НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!