Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ГЛАС СРПСКЕ“ – ИНТЕРВЈУ - РАДОВИЋ: НУДИМ ДОГОВОР ЗА БОЉИ ЖИВОТ

26 Септембар, 2018

Милан Радовић је политички врло активан ових недјеља, а познато је да је и успјешан привредник. На питање како успијева то да усклади, одговара да је направио добар баланс, има и добар тим на оба мјеста тако да је све под контролом.
„Када нешто узмем да радим, ја то радим свом снагом. Такав сам у бизнису и зато сам вишеструко награђиван. Такав сам и у политици. Стижем све, мени ионако радни дан траје цјели дан. Једино што сада имам је још мање времена за породицу и за сан. Али то сам сам одабрао, немам право да се жалим“, каже за данашњи (26.09.2018.) "Глас Српске" кандидат ДНС-а за народног посланика у бањалучкој изборној јединици Милан Радовић.

 

На питање да је већ пар пута истицао да је за  развој потребан нови инвестициони циклус и да има јасан план, Радовић каже да има план који се заснива на потреби да ставимо у функцију све наше потенцијале, конкретно енергетике, производња електричне енергије, можемо да будемо балкански енергетски див.

 

„Производња хране је још велика развојна шанса. Данас је 45% наших ораница необрађено. Дакле наш први задатак је да обезбиједимо да се сије и сади свуда гдје је то могуће. Затим је потребно да држава направити откупне центре које ће гарантовати цијене и подржати привредне субјекте који кроз откуп обезбјеђују сировину за производњу финалних прехрамбених производа. Крајни циљ је бољи живот породица које живе од пољопривреде, смањење увоза воћа и поврћа и организован извоз здраве, органске хране“, напомиње Радовић додајући да би постигли ове циљеве морамо имати јасне пројекте, везе и углед у пословном свијету као и привредни политички амбијент који гарантује сигурност инвеститорима. 

 

„А инвестиције су нам неопходне, како домаће тако и оне из иностранства. Обезбиједићемо једнаке стимулансе за обе категорије уз јасне процедуре које гарантују да ћемо увијек бирати најбоље партнере“, каже Радовић.

 

Што се тиче школства  и одласка младих Радовић каже да је  дошло вријеме за нови корак који подразумјева модернизацију школства. Неопходно је да наше људе спремамо за живот и посао, да би у томе успјели потребна нам је чврста веза између оних који дефинишу образовне профиле и тржишта радне снаге. Потребан нам је јасан план за отварање нових радних мјеста и обавеза да свака породица у Српској има барем једног запосленог. Потребно је да отворимо нова тржишта да бисмо обезбиједили више посла за наше људе и боље зараде.

 

„Све што говорим је јасан политички програм. Он је утемељен у програму ДНС-а и договорен са предсједником Павићем. То је политичка понуда за коју тражимо подршку“, истиче Радовић.

 

Комплетан интервју може се погледати на линку, у рубрици Press cliping!
 

НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!