Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ГЛАС СРПСКЕ“ – ИНТЕРВЈУ – РОДИЋ: НЕ СВАЂАМО СЕ, НЕГО РАДИМО!

25 Септембар, 2018

ДНС је народна партија која води политику мира, аргумената и мирне реторике, а октобарске изборе дочекујемо никад јачи јер грађани РС знају да не учествујемо у свађама и оптужбама на политичкој сцени и радимо у правцу како да створимо бољу будућност, каже  носилац листе ДНС-а за Парламент БиХ Драгутин Родић. 

 

„Грађани су препознали основне циљеве ДНС-а као што су побољшање живота, развој економије, запошљавање и очување националних и јавних добара. ДНС има свијетлу прошлост и сигурно свјетлију будућност, нагласио је Родић у данашњем (25.09.2018.) интервју за „Глас Српске“.

 

На питање на који начин ДНС гарантује грађанима да ће испунити обећано, Родић истиче да је ДНС ушао у кампању са слоганом „Одговорно“ и то је далеко од отрцане фразе. „Најбољи примјер је град Приједор, који је упориште ДНС-а. Стрпљиво смо радили, градили, договарали се са грађанима, тако да данас имамо готово до сваког, па и најудаљенијег села асфалт, до хиљаде домаћинстава стигла је питка вода, град је носилац бројних сертификата и перјаница у многим процесима, како у области економије, запошљавања, инфраструктуре или културе. Мислим да боље гаранције од ове нема“, напомиње Родић.

 

Родић је убјеђен у остваривање циљева ДНС-а, а то је 15 посланика у Народној скупштини РС  и два мандата у Представничком дому Парламента БиХ, за шта је потребно више од 100.000 гласова, додајући да Демократски народни савез има огромну подршку од Требиња до Новог Града. Грађани су ДНС препознали као странку која се бори за њихове интересе. „Потребно је да збијемо своје редове јер наредне четири године ће бити пуне изазова и морамо приступити одговорно очувању РС“, рекао је Родић.

 

Будући да је био два мандата делегат у Дому народа, Родић намјерава да настави све започете активности. „Република Српска се брани у Сарајеву и први, па онда и сваки други мој потез биће у том правцу. Ту су активности на даљем европском путу РС и БиХ, који за ДНС нема алтернативу. Желимо да на том путу РС буде потпуно видљива и да механизам координације прати у потпуности уставно-правну структуру, каже Родић, додајући да компромис и консензус путеви за напредак.
 

ДНС ОШТРА ЛУКА-БАЊАЦ: ЈЕДИНСТВЕНИ У ПОЛИТИЦИ ДНС-а...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални...

15 Фебруар, 2019
РЕШИЋ: ЗНАТНО БРЖЕ ДО ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА НОВОРОЂЕНО...

На данашњој (14.02.2019.) конференцији за...

14 Фебруар, 2019
„НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ“-РЕШИЋ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ НЕЋЕ ДА ПРИЧА С НАМА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

14 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-ТРНИНИЋ: НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА КАРГО ОБЈЕКТА, ОВЕ ГО...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

13 Фебруар, 2019
БАЊАЛУКА-РЕШИЋ: СРПСКА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ДА НАСТАВИ РЕФОРМУ ЈАВНЕ...

Република Српска је опредијељена да настави...

13 Фебруар, 2019
НЕМА МАСОВНОГ ПРЕЛАСКА ЧЛАНОВА У ДЕМОС...

Демократски народни савез оштро одбацује данашње...

12 Фебруар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!