Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР-ДОЊИ ПЕТРОВ ГАЈ:ДНС СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА ПОЛИТИЧКУ СИГУРНОСТ, БЕЗБЈЕДНОСТ...

22 Септембар, 2018

Носилац листе ДНС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици  један Драгутин Родић је изјавио  вечерас (22.09.2018.) на предизборном скупу  у Доњем Петровом Гају  да је политика ДНС-а веома добро прихваћена у народу.

 

”Оно што је видљиво је да ДНС има широм Републике Српске од Невесиња до Новог Града велику подршку грађана и ово што се вечерас дешава у Доњем Петровом Гају то се дешава у свим општинама гдје ДНС представља своју политику”, рекао је Родић.

 

Он је додао та политика има четири основна стуба, гдје је на првом мјесту политика везана за локалне заједнице и томе ДНС даје највећи акценат.

 

”Сматрамо да се ту дешава живот и да је у центар локалног економског развоја, као и да се ту стварају претпоставке да наши грађани живе што боље”, рекао је Родић.
Он је додао  да се то не може отварити без друга два нивоа власти, а то је ентитетска власт и  ниво БиХ, те да је потребна  да добијемо што већа подршка грађана за Народну скуптштину Републике Српске и  Парламент БиХ да би се могли формирати извршни органи власти.

 

”Све то да кроз  одређене пројекте и већа финансијска средства помогнемо буџет у Приједору како бисмо остварили наше зацртане циљеве, а то су онда други наши приоритет као што је економија и запошљавање, која да и дошла до пуног изражаја морамо обебзбиједити политичку стабилност, безбиједност грађана и територије, да могу у миру развијати своје креативне способности и да у миру радити свој посао и обезбиједити услове за живот својим породицама”, рекао је Родић.

 

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици  један Душко Ивић је изјавио да је кампања негдје на половини и да се могу сумирати досадашње аквтиности те да  ДНС  има добру подршку на терену.

 

”Очекујемо да ћемо добити планирани број гласова и три директна мандата у Народној скупштини Републике Српске и да ћемо преузети одговорност за вођење Републике Српске и предсједника Владе из ДНС-а”, рекао је Ивић.

 

Предсједник Градске организације ДНС-а Приједор Миленко Ђаковић је новинарима изјавио да је ДНС као странка најбољи примјер свог рада дефинисао овдје у Приједору.

 

”Овдје је урађено јако пуно инфраструктуре, свих објеката потребних грађанима, а у посљедње вријеме је изузетно повољна безбједносна ситуација у граду иако је ово најмултиетничкија средина у БиХ ”, изјавио  је Ђаковић.

 

Он је додао да је град у својим стратегијама и разговорима са политичким организацијама и невладиним сектором створио услове и амбијент да се може радити на развоју привреде.

 

”Пред Приједором је овог тренутка око 2000 радних мјеста, за једну фабрику смо положили камен темељац, наставићемо тако и даље јер је наш стратешки циљ да обезбијеимо нова радна мјеста за запошљавање наших младих људи и да то буде један од разлога  да млади не одлазе у иностранство већ да живе и раде у свом граду”, изјавио је Ђаковић.

 

Он је додао да су то стратешка питања на којима ДНС ради у врло сложеним економским  и политичким условима доказује да је могуће и у таквим условима развијати привреду.

 

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице један Душко Милетић поручио је мјештанима и овог мјеста и шире да дају свој глас ДНС-у.

 

”ДНС и послије избора остаје у нашим мјестима и гради своја села и град”, рекао је Милетић.

 

Он је истакао добру посјећеност трибина те да су грађани препознали да ДНС има програм и јасне циљеве како да побољша услове живота и на селу, и у граду, као и у Републици Српској.

 

Дијана Шобот, кандидат за посланика у НС РС је истакла да ДНС планира да као и до сада одговорно развија образовање, просвјету, здравство, школство.

 

„Само заједно ову земљу, нашу Републику можемо учинити бољом, јер имамо ресурсе и наравно квалитетне кадрове“, рекла је вечерас на предизборном скупу у Доњем Петровом Гају Слађана Радаковић, кандидат за посланика у НС РС. 
 

ПРИЈЕДОР: НИЧУ ТЕМЕЉИ НОВОГ МАНАСТИРА...

У приједорском насељу Чиркин Поље почела је...

15 Октобар, 2018
БАЊАЛУКА-БАЊАЦ: ЈАСНО ДА ЈЕ НАРОД БИРАО ЦВИЈАНОВИЋЕВУ И ДОДИ...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац рекао је...

15 Октобар, 2018
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: ПОТВРЂЕНО ЈЕДИНСТВО РУКОВОДСТВА СТРАНК...

На синоћњој (11.10.2018.) сједници Колегијума...

12 Октобар, 2018
БАЊАЛУКА-ЧУБРИЛОВИЋ: БРОЈНИ ДОКАЗИ О ГНУСНИМ ЗЛОЧИНИМА ДУДАК...

Предсједник Народне скупштине Републике Српске...

11 Октобар, 2018
БАЊАЛУКА-ПАВИЋ: ДНС ИЗУЗЕТНО ЗАДОВОЉАН ИЗБОРИМА...

ДНС је изузетно задовољан изборима, прије свега...

9 Октобар, 2018
БАЊАЛУКА: ПРЕДСЈЕДНИК ПАВИЋ ДАНАС (09.10.2018.) НА КОНФЕРЕНЦ...

Предсједник Демократског народног савеза Марко...

9 Октобар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!