Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПРИЈЕДОР- ТРИБИНА У ГРАДИНИ : ПОЛИТИКА ДНС-а ЈАЧАЊЕ СИСТЕМА ИНСТИТУЦИЈА...

21 Септембар, 2018

„Политика Демократског народног савеза се базира на три стуба. Први стуб јесте локална самоуправа. А у локалној заједници јесте живот, почев од просторног уређења, економског локалног развоја, разних стратегија, и то је управо оно на чему ДНС свих ових година инсистира а то јесте да се буде што ближе грађанима и да се рјешавају она животна питања и показујемо на примјеру Приједора“, рекао је вечерас (21.09.2018.) у Градини Драгутин Родић, носилац листе за Представнички дом ПС БиХ.

 

Политика не би била потпуна ако немате квалитетну политику на нивоу Републике Српске и БиХ, и ту је ДНС у фокус те политике ставио јачане система институција РС, дефинисање система рада и да свако ради свој посао и да одговара за свој посао који ради. Само јака Република Српска може бити равноправан ентитет који ће да заштити грађане. Када је ријеч о заједничким институцијама БиХ, ДНС неће дозволити пренос надлежности на ниво БИХ. Радићемо на даљем унапређењу укупних односа и јачању два равноправна ентитета и три конститутивна народа у Босни и Херцеговини. То је формула живота на овим просторима - нагласио је Родић. Он је додао да за њега Дејтонски споразум није само зауставио рат, него функционише већ 23 године. 

 

„То је компромис, то је консензус, јер БиХ другачије не може ни да функционише“, сматра Драгутин Родић.

 

Носилац листе за НС РС за Изборну јединицу 1, Душко Ивић, рекао је да је ДНС веома заинтересован за даљу будућност рударења на овим просторима. Нагласио је да је ДНС у Народној скупштини успио да заустави неповољну продају Рудника „Љубија“ уз очекивање да ће „Љубија“ ускоро бити у функцији и обезбиједити нова радна мјеста. Ивић је напоменуо да су у овој странци свјесни проблема пољопривредника са складиштењем својих производа, па им је циљ обезбиједити хладњачу којом би то ријешили. 

 

Кандидат за НС РС Славица Поповић указала је на проблем који је заједнички мјештанима овог краја. Они нису у могућности да живе у еколошки чистој средини због близине рудника, који је, с друге стране, како је рекла, значајан за економски и привредни развој регије. 

 

„Само желимо да себи, у постојећим околностима, осигурамо што боље еколошке услове и што здравију средину. У том смо правцу и раније чинили бројне напоре. Ако будем изабрана за народног посланика, залагаћу се за смањење аерозагађења, за чистије ријеке, како бисмо свима нама обезбиједили што здравији живот“, поручила је Поповићева.

 

На вечерашњем предизборном скупу у Градини представила  се  и кандидат ДНС-а за Народну скупштину РС Слађана Радаковић рекла је да вјерује у будућност РС и чврстог је вјеровања да се ствари могу покренути напријед.

 

„ДНС нас није изневјерио све ове године и све што је до сада обећао одговорно извршио и то ми даје крила и подршку да наставим даље. ДНС је народна странка и наш програм је израстао из народа и зато ја желим да будем ваша жена из народа, ваш глас и ваша представница“,  истакла је Радаковићева.
 

КОТОРВАРОШКИ ДНС НИКАД ЈАЧИ!

Општински одбор ДНС-а Котор Варош одржао је јуче...

15 Децембар, 2018
"ПУЛС " БН ТВ-РАДОВИЋ: НИСАМ „МАНГУП“...

Коалициони капацитет ДНС-а је данас мањи, дијели...

13 Децембар, 2018
ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС-а БАЊА ЛУКА: СТРАТЕШКИ ЦИЉ - ЧВРШЋЕ ВЕЗЕ ...

Повјереништво ДНС-а за Бању Луку одржало је синоћ...

13 Децембар, 2018
ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ЗА ИЗГРАДЊУ АУТО-ПУТА БАЊАЛУКА П...

Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза РС, и...

13 Децембар, 2018
ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС-а БИЈЕЉИНА: УСКОРО САСТАНЦИ ЧЛАНСТВА У НОВ...

Повјереништво Градског одбора ДНС-а Бијељина...

13 Децембар, 2018
ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС-а БАЊАЛУКА: НАСТАВЉАМО СА ПРЕДАНИМ РАДОМ И...

Повјереништво ДНС-а за Бању Луку одржало је синоћ...

12 Децембар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!