Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС БРЧКО-ПАВИЋ: ДНС ЗА БОЉИ ЖИВОТ У ДИСТРИКТУ

21 Септембар, 2018

Предсједник ДНС-а Марко Павић је рекао да је поносан што је вечарас (21.09.2018.) у Брчком, рекавши да ова локална заједница мора бити везивно ткиво које ће „вратити“ Републику Српску у Брчко. 

 

„ Избори су празник демократије, представљају се идеје и грађани бирају. Странке се током капмање заваде  и након избора не говоре, не контактирају. ДНС то није и тако неће да ради. Имамо своје ставове и културу дијалога. Ми смо основали ДНС само за Републику Српску, али на тражење грађана Федерације БиХ  сада и у Дистрикту Брчко. Ово су наши почеци у Брчком и они обећавају. Желимо да политика ДНС-а буде квалитетна за све грађане, ми се поносимо прошлошћу“ рекао је Павић, подсјећајући на одлуке ДНС-а које нису ишле на штету Републике Српске те да се ДНС бори за принципе и против корупције и да има одговорне људе на одговорним мјестима.

 

„Зато желимо Вашу подршку јер желимо направити нешто за добробит људи, желимо сигурну будућност, јер ако је немамо, породица изумире. Без економије нема просперитета, нема запошљавања, нема останка младих. И зато, Српска нам је светиња, хоћемо да се у њој боље живи“ рекао је Павић и поновио и на овом предизборном скупу да ДНС на овим изборима очекује 107.000 гласова, 15 посланичких мандата у НС РС и два у Представничком дому ПС БиХ. Он је позвао грађане Брчког да бирају људе који знају радити јер се само тако иде у боље сутра. „Подржите нас јер желимо градити, женити и удавати, славити и све то са вама“ поручио је лидер ДНС-а.

 

Милорад Митровић, предсједник Општинског одбора ДНС Брчко и кандидат за НС РС  вечерас је рекао да ДНС дуго није има предизборни скуп у овом граду. Он је подсјетио да је ДНС у Брчком у протеклом времену прошао тежак период али да је странка успјела да се консолидује и стане на своје ноге.

 

„Данас имамо проблем са одласком младих из Брчког и наш задатак је да им поклонимо пажњу, да буду укључени у све важне процесе. Радили смо посебно на додјели држављанства Републике Српске и то је јако важно у Брчком, јер без држављанства нема ентитетског гласања“ рекао је Митровић и казао да су и локални избори јако важни због статуса које има Брчко као дистрикт, зато и тражи од ДНС-а, напоменуо је он, да Брчко има тјешњу сарадња са Владом Републике Српске и да се покаже да Српска живи у Дистрикту, те да је Брчко власништво оба ентитета.

 

„Зато нам треба јак ДНС да радимо квалитетније. Седмог октобра требамо бирати одговорно, изађите на изборе у што већем броју“ позвао је своје суграђане Митровић.

 

Бобан Јовичевић, носилац листе за Представнички дом ПС БиХ и на овој трибини је рекао да очекује да ДНС у Брчком направи најбољи резултат у историји те да све снаге треба усмјери на развој економије. Јер без тога, нагласио је Јовичевић нема останка младих људи. „Ми смо доказали да умијемо чувати и очувати Републику Српску, зато, одговрно идемо до побједе“ рекао је Јовичевић.

 

Носилац листе за НС РС Ђорђе Поповић, вечерас је рекао да му је част стати пред Брчаке како би се договорили шта и како даље радити. „Већ смо чули највеће проблеме у Брчком, Брчко може боље, али млади одлазе и то рапидно. Морамо зауставити демографски пад. Брчко тавори и никако да се покрене.Одавде се морају делегирати људи који ће представљати Брчко у најбољем свијетлу. Републике Српске има мало у Брчком, мање него икад прије“ рекао је Поповић додајући  да му је стало да ова локална заједница напредује, да Српску врати у Брчко и да то, како је оцјенио може урадити само ДНС.
 

ПРИЈЕДОР: НИЧУ ТЕМЕЉИ НОВОГ МАНАСТИРА...

У приједорском насељу Чиркин Поље почела је...

15 Октобар, 2018
БАЊАЛУКА-БАЊАЦ: ЈАСНО ДА ЈЕ НАРОД БИРАО ЦВИЈАНОВИЋЕВУ И ДОДИ...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац рекао је...

15 Октобар, 2018
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: ПОТВРЂЕНО ЈЕДИНСТВО РУКОВОДСТВА СТРАНК...

На синоћњој (11.10.2018.) сједници Колегијума...

12 Октобар, 2018
БАЊАЛУКА-ЧУБРИЛОВИЋ: БРОЈНИ ДОКАЗИ О ГНУСНИМ ЗЛОЧИНИМА ДУДАК...

Предсједник Народне скупштине Републике Српске...

11 Октобар, 2018
БАЊАЛУКА-ПАВИЋ: ДНС ИЗУЗЕТНО ЗАДОВОЉАН ИЗБОРИМА...

ДНС је изузетно задовољан изборима, прије свега...

9 Октобар, 2018
БАЊАЛУКА: ПРЕДСЈЕДНИК ПАВИЋ ДАНАС (09.10.2018.) НА КОНФЕРЕНЦ...

Предсједник Демократског народног савеза Марко...

9 Октобар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!