Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БАЊАЛУКА-СТАРЧЕВИЦА-ЧУБРИЛОВИЋ: ДНС НАСТАВЉА ЖИВЈЕТИ СА НАРОДОМ

13 Септембар, 2018

У бањалучком насељу Старчевица, вечерас (13.09.2018.) је одржана предизборна трибина ДНС-а која је окупила велики број грађана, чланова и симпатизера ДНС-а.

 

Обраћајући се присутнима, Недељко Чубриловић, носилац листе за НС РС, је рекао да је ДНС опција која 20 година егзистира под овим називом те да су представници ДНС-а достојни представници гдје год да су и на било којој позицији.“ ДНС је странка компромиса и разумјевања, без свађалачког духа. Довољан број мандата је битан да би управо ДНС био одлучујући фактор у доношењу одлука за добро свих наших грађана“ рекао је Чубриловић и позвао све присутне на сарадњу и заједништво те да у октобру гласају и за кандидате које ДНС подржава за предсједника РС и српског члана Предсједништва БиХ. Чубриловић је подсјетио да је ДНС израстао из народа, да живи са народом и да ради у његовом интересу.

 

Милан Радовић, потпредсједник ДНС-а, кандидат за посланика у НС РС, вечерас је рекао да између ДНС-а и принципијелности стоји знак једнакости. „ДНС ни једну надлежност није пренио на ниво БиХ нити у томе учествовао. У фокусу програма ДНС-а је економија и обичан човјек. Српска је богата ресурсима и ми знамо како их ставити у функцију производње. Наш основни задатак након избора је повећање стандарда грађана“ поручио је Радовић и изјавио да је намјера саставити социјалну карту и онда предузети мјере за помоћ грађанима. Он је рекао  да треба укључити младе у помоћ старијима и другим категоријама, рјечју понашати се одговорно према ресурсима и народу Републике Српске.

 

Марко Аћић, кандидат ДНС-а за Представнички дом ПС БиХ, ИЈ 521, је рекао  да су у програму ДНС на првом мјесту интереси Републике Српске и да се морају бранити на нивоу БиХ. „Треба, између осталог заштити наше ћирилично писмо, вратити му мјесто и улогу која му припада“ рекао је вечерас Аћић и осврнуо се на ставове ДНС-а када је у питању улазак у НАТО, рекавши да је ово питање које је уско везано са уласком Србије у НАТО.

 

„Треба јачати специјалне и паралелне везе са Србијом, Дрина не смије бити граница између нас. Кадрови ДНС до сада су безброј пута показали како се бране институциије Републике Српске. Са предсједником НС РС одбранио сам ову институцију од оних који су хтјели да јој наштете. Све што припада РС на нивоу БиХ  се брани, сва мјеста за кадрове из Српске на нивоу БиХ морамо попунити“ поручио је Аћић, подсјећајући да је ДНС-у Република Српска у срцу.

 

Дамир Ћопић, кандидат за посланика у НС РС изјавио је да је своју каријеру градио од приправника до директора и да ниједну степеницу није прескочио. „Пројекти на којима сам радио омогућили су запошљавање великог броја људи и због тога сам поносан. То и јест циљ и наша мисија. Најмлађи сам мајор у Одбрамбено-отаџбинском рату и отац два успјешна дјетета. Управо то образовање, рад, породица и пожртвованост за заједницу су наш фокус“ рекао је Ћопић и навео да ће се ДНС увијек борити за обичног човјека.

 

Радмила Коцић-Ћућић, кандидат ДНС-а за посланика НС РС је истакла да је у свом досадашњем раду помогла надоградњу најбројније Основне школе у Српској јер су дјеца, како је истакла приоритет и центар дјеловања. „Дјеца су наш темељ. Бићу десна рука за све пројекте који доносе добро заједници, само ме позовите и ту сам за све вас“ поручила је Коцић-Ћићић.

 

 

У организацији вечерашње трибине на Страчевици учествовали су и  Мјесни одбора ДНС-а Ада,  Чесма и  Дебељаци.
 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!