Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ИНФО БИРАЧ“ – ИНТЕРВЈУ – СТЕВАНОВИЋ: ОЧЕКУЈЕМО ДВА ДИРЕКТНА МАНДАТА

13 Септембар, 2018

Демократски народни савез је партија која је у посљедњих неколико година имала велики прилив чланства, а међу њима је био значајан број образованих младих људи, што овој партији у Зворнику, али и регији, даје чврсте аргументе за освајање два директна мандата у Народној скупштини Републике Српске, рекла је у интервју за Инфо Бирач, Споменка Стевановић потпредсједница ДНС-а.

 

Носилац листе ДНС-а за НС РС Споменка Стевановић каже да је поред прилива чланства још неколико фактора на њиховој страни, а све анализе и показатељи са терена говоре да ће ова странка доћи до зацртаних 7.000 гласова у Зворнику, односно између 12.000 и 13.000 гласова на регији Бирач, тј. у Изборној јединици 7.

 

„Свакодневно радимо анализе и на основу показатеља о броју нових чланова и стања на терену сматрамо да можемо у Зворнику увећати резултат са посљедњих избора када смо имали 6.025 гласова и сада освојити зацртаних 7.000 гласова. На регији би тај број требао бити око 12.000 до 13.000 што би значило да ћемо освојити два директна мандата за Народну скупштину Републике Српске“, каже Стевановић.

 

Како коментаришете чињеницу да је велики број младих високообразованих људи у посљедње вријеме приступио вашој странци, односно изабрао ДНС за своју политичку оријентацију?

Млади људи су у ДНС-у препознали умјерену реторику, озбиљност и реалан приступ свим дешавањима, а то је красило нашу политику свих ових година. Нисмо причали неистине у предизборној кампањи, причали смо о проблемима, о ономе шта смо урадили, али и о ономе што нисмо урадили. Такође, причамо и о ономе што ћемо урадити ако добијемо довољну подршку бирача на изборима. То су препознали млади људи који ДНС виде као сигуран дио будуће власти који ће бити корективни фактор, који ће многе процесе у нашем друштву водити у правом смјеру, односно виде нас као један фактор стабилизације. Поред тога, ми нисмо странка која је изазивала подјеле и свађе, а евидентно да је дошло до крајње радикализације два политичка блока у Републици Српској. Ми се у кампањима, чак и кад нису избори, не бавимо другима, него собом јер нас је неслога пуно коштала кроз историју. Нови образовани чланови и кадрови странке то разумију и сматрају да себе могу да профилишу кроз нашу партију, како политички тако и у сваком другом погледу. Наш политички програм је увијек био базиран на очувању Дејтонског споразума и заштити виталних националних интереса и никад, што смо у пракси и показали, нисмо гласали за пренос надлежности. Други аспект наше кампање и програмских циљева је највише везан за развој економије и отварање нових радних мјеста.

 

Прије избора је потписан коалициони споразум са СНСД-ом и СП-ом. Је ли дошло вријеме да ДНС добије функцију премијера Републике Српске?

Коалициони споразум је управо то и дефинисао. СНСД је дао кандидате за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, а према договору, сљедећа партија са највише гласова ће добити функцију предсједника Владе Републике Српске, предсједавајућег Савјета министара и даље како се распоређују функције. Ми мислимо да смо ми та странка и да ћемо на републичком нивоу доћи до зацртаних 107.000 гласова и освојити 12 директних мандата и још три са компензационих листа чиме би имали 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске и тиме спровели у дјело потписани коалициони договор.
 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!