Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ИНФО БИРАЧ“ – ИНТЕРВЈУ – СТЕВАНОВИЋ: ОЧЕКУЈЕМО ДВА ДИРЕКТНА МАНДАТА

13 Септембар, 2018

Демократски народни савез је партија која је у посљедњих неколико година имала велики прилив чланства, а међу њима је био значајан број образованих младих људи, што овој партији у Зворнику, али и регији, даје чврсте аргументе за освајање два директна мандата у Народној скупштини Републике Српске, рекла је у интервју за Инфо Бирач, Споменка Стевановић потпредсједница ДНС-а.

 

Носилац листе ДНС-а за НС РС Споменка Стевановић каже да је поред прилива чланства још неколико фактора на њиховој страни, а све анализе и показатељи са терена говоре да ће ова странка доћи до зацртаних 7.000 гласова у Зворнику, односно између 12.000 и 13.000 гласова на регији Бирач, тј. у Изборној јединици 7.

 

„Свакодневно радимо анализе и на основу показатеља о броју нових чланова и стања на терену сматрамо да можемо у Зворнику увећати резултат са посљедњих избора када смо имали 6.025 гласова и сада освојити зацртаних 7.000 гласова. На регији би тај број требао бити око 12.000 до 13.000 што би значило да ћемо освојити два директна мандата за Народну скупштину Републике Српске“, каже Стевановић.

 

Како коментаришете чињеницу да је велики број младих високообразованих људи у посљедње вријеме приступио вашој странци, односно изабрао ДНС за своју политичку оријентацију?

Млади људи су у ДНС-у препознали умјерену реторику, озбиљност и реалан приступ свим дешавањима, а то је красило нашу политику свих ових година. Нисмо причали неистине у предизборној кампањи, причали смо о проблемима, о ономе шта смо урадили, али и о ономе што нисмо урадили. Такође, причамо и о ономе што ћемо урадити ако добијемо довољну подршку бирача на изборима. То су препознали млади људи који ДНС виде као сигуран дио будуће власти који ће бити корективни фактор, који ће многе процесе у нашем друштву водити у правом смјеру, односно виде нас као један фактор стабилизације. Поред тога, ми нисмо странка која је изазивала подјеле и свађе, а евидентно да је дошло до крајње радикализације два политичка блока у Републици Српској. Ми се у кампањима, чак и кад нису избори, не бавимо другима, него собом јер нас је неслога пуно коштала кроз историју. Нови образовани чланови и кадрови странке то разумију и сматрају да себе могу да профилишу кроз нашу партију, како политички тако и у сваком другом погледу. Наш политички програм је увијек био базиран на очувању Дејтонског споразума и заштити виталних националних интереса и никад, што смо у пракси и показали, нисмо гласали за пренос надлежности. Други аспект наше кампање и програмских циљева је највише везан за развој економије и отварање нових радних мјеста.

 

Прије избора је потписан коалициони споразум са СНСД-ом и СП-ом. Је ли дошло вријеме да ДНС добије функцију премијера Републике Српске?

Коалициони споразум је управо то и дефинисао. СНСД је дао кандидате за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, а према договору, сљедећа партија са највише гласова ће добити функцију предсједника Владе Републике Српске, предсједавајућег Савјета министара и даље како се распоређују функције. Ми мислимо да смо ми та странка и да ћемо на републичком нивоу доћи до зацртаних 107.000 гласова и освојити 12 директних мандата и још три са компензационих листа чиме би имали 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске и тиме спровели у дјело потписани коалициони договор.
 

РЕГИОНАЛНИ ОДБОР ДНС ДОБОЈ УЗ ПАВИЋА!...

Регионални одбор ДНС-а Добој, даје пуно подршку...

18 Новембар, 2018
РО ДНС БИЈЕЉИНА: ПОДРШКА ПРЕДСЈЕДНИКУ ПАВИЋУ И ПРЕДСЈЕДНИШТВ...

Регионални одбор ДНС-а Бијељина, у чијем су...

18 Новембар, 2018
ГРАДСКИ ОДБОР ДНС ТРЕБИЊЕ: ПОДРШКА ПРЕДСЈЕДНИКУ ПАВИЋУ...

Градски одбор ДНС Требиње данас (17.11.2018.) је...

17 Новембар, 2018
РО ДНС "ЛИЈЕВЧЕ": ПОДРШКА ПРЕДСЈЕДНИКУ ПАВИЋУ У ПРОВОЂРЊУ ВА...

Регионални одбор „Лијевче“ данас (17.11.2018.) је...

17 Новембар, 2018
ОРГАНИЗАЦИЈА МЛАДИХ ДНС-а: БЕЗРЕЗЕРВНА ПОДРШКА ПРЕДСЈЕДНИКУ...

Организација младих Демократског народног савеза,...

16 Новембар, 2018
РО ДНС ПРИЈЕДОР: ПОДРШКА ПРЕДСЈЕДНИКУ ПАВИЋУ У ПРОВОЂЕЊУ ОДЛ...

Регионални одбор ДНС-а Приједор данас...

16 Новембар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!