Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„ЕУРОБЛИЦ“- РАДОВИЋ: ДНС ЈЕДИНА ПОЛИТИЧКА ОПЦИЈА КОЈА ЈЕ ОТВОРЕНА ЗА ЉУДЕ КОЈИ...

31 Август, 2018

„Од када сам прије неколико мјесеци ушао у политику у капацитету потпредседник ДНС-а, а посебно од када сам одлучио да се кандидујем за посланика у Народној Скупштини не прође дан да ме неко од мојих познаника, сарадника, пријатеља па чак и чланова породице не упита –„што ти је то требало“?“, каже за данашње (31.08.2018.) издање „ЕуроБлица“ Милан Радовић, потпредсједник ДНС-а.

 

Као одговор на ова питања Радовић истиче да никад у животу није хтио да буде посматрач, већ актер. Увјерен је да као друштво можемо боље и то заслужујемо, а да би успјели потребне су нам, каже Радовић, промјене које у центар свега што радимо стављају интерес човјека.

 

„За почетак неопходно је да сви који доносе одлуке успоставе систем комуникације са грађанима. То је моја обавеза и обавеза свих нас који се бавимо и који ћемо се бавити јавним послом. Само тако, кроз стварање могућности да народ активно учествује у процесима доношења одлука који су данас често непристојно далеко од њих, ми истински градимо демократију и развијамо наше друштво“, напомиње Радовић.

 

На питање а зашто у ДНС, Радовић каже да вјерује у демократију са свом њеном несавршеношћу, зато што вјерује у свој народ и све његове потенцијале, додајући да је ДНС једина политичка опција која је потпуно отворена за људе који имају знање и који су већ постигли резултате у својим професијама. 

 

„Доказ је то што сам управо ја и то без било каквих условљавања добио прилику да представим свој план за бољи живот. План који подразумјева започињање новог инвестиционог циклуса који треба да покрене нашу привреду и стави у функцију све ресурсе које смо запоставили“, каже Радовић.

 

Недопустиво је да преко 45% обрадивог земљишта данас се не обрађује, истиче Радовић, додајући да се  мора улагати у развој система наводњавања, развој дрвно прерађивачке индустрије која се мора модернизовати и укрупнити. Тако можемо, оцјенио је он наставити да подижемо стандард нашим људима.

 

„Ја јесам амбициозан човјек , али не трчим за функцијама. Иако млад већ сам их имао. Ја само желим да своје знање и контакте ставим у функцију бољег живота. То је обавеза свих нас који живимо на овим просторима“, посјећа Радовић.

 

У свом програму нуди договор народу у Српској, али и у Босни и Херцеговини и читавом региону,  који се заснива на обавези да се нашим људима створе услови за бољи живот.

 

„Одговорност је обавеза коју су нам оставили наши очеви који су стварали Српску. Само одговорни избори су у политици, баш као и у животу гаранција напретка. Управо напредак и економски јака и стабилна Српска јесте задатак за нову генерацију политичара“, рекао је одлучно Радовић.

 

Комплетан интервју може се погледати на линку, у рубрици Press cliping!
 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!