Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЧУБРИЛОВИЋ: ИСПОШТОВАН СКУПШТИНСКИ ПОСЛОВНИК

29 Август, 2018

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас (29.08.2018.) да је у потпуности испоштован скупштински Пословник о раду на посљедњој сједници Колегијума парламента на којој је расправљано о заказивању посебне сједнице.

 

"Они који су заинтересовани за чињенице, нека прочитају Пословник о раду. Никада није било да се Колегијум није изјашњавао о коначном приједлогу дневног реда за сједнице Народне скупштине Републике Српске. Сваки пут је исто било, па тако и на посљедњој сједници Колегијума", рекао је новинарима Чубриловић. 

 

Он сматра да се желе злоупотријебити сједнице Колегијума и извршити притисак на владајућу већину, која је увијек одлучивала шта ће бити на дневном реду скупштинске сједнице. 

 

"Ништа није било другачије ни овај пут. Они који мисле да је било другачије, нека се обрате скупштинској служби и добиће тонски запис", додао је Чубриловић. 

 

Колегијум Народне скупштине Републике Српске није јуче утврдио коначни приједлог дневног реда за заказивање 30. посебне сједнице, који је предложило 28 народних посланика. 

 

Опозициони посланици Адам Шукало, Недељко Гламочак и Крсто Јандрић оптужили су предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића да је прекршио правне акте јер је тражио да се Колегијум изјашњава о дневном реду који је предлагач већ дефинисао за посебну сједницу Народне скупштине.

 

Шукало је подсјетио да је посебну сједницу затражила трећина посланика са тачком дневног реда "Разматрање неуставних и незаконитих радњи појединих представника институција Републике Српске у случају убиства Давида Драгичевића". 
 

РЕГИОНАЛНИ ОДБОР ДНС ДОБОЈ УЗ ПАВИЋА!...

Регионални одбор ДНС-а Добој, даје пуно подршку...

18 Новембар, 2018
РО ДНС БИЈЕЉИНА: ПОДРШКА ПРЕДСЈЕДНИКУ ПАВИЋУ И ПРЕДСЈЕДНИШТВ...

Регионални одбор ДНС-а Бијељина, у чијем су...

18 Новембар, 2018
ГРАДСКИ ОДБОР ДНС ТРЕБИЊЕ: ПОДРШКА ПРЕДСЈЕДНИКУ ПАВИЋУ...

Градски одбор ДНС Требиње данас (17.11.2018.) је...

17 Новембар, 2018
РО ДНС "ЛИЈЕВЧЕ": ПОДРШКА ПРЕДСЈЕДНИКУ ПАВИЋУ У ПРОВОЂРЊУ ВА...

Регионални одбор „Лијевче“ данас (17.11.2018.) је...

17 Новембар, 2018
ОРГАНИЗАЦИЈА МЛАДИХ ДНС-а: БЕЗРЕЗЕРВНА ПОДРШКА ПРЕДСЈЕДНИКУ...

Организација младих Демократског народног савеза,...

16 Новембар, 2018
РО ДНС ПРИЈЕДОР: ПОДРШКА ПРЕДСЈЕДНИКУ ПАВИЋУ У ПРОВОЂЕЊУ ОДЛ...

Регионални одбор ДНС-а Приједор данас...

16 Новембар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!