Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЧУБРИЛОВИЋ: ИСПОШТОВАН СКУПШТИНСКИ ПОСЛОВНИК

29 Август, 2018

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас (29.08.2018.) да је у потпуности испоштован скупштински Пословник о раду на посљедњој сједници Колегијума парламента на којој је расправљано о заказивању посебне сједнице.

 

"Они који су заинтересовани за чињенице, нека прочитају Пословник о раду. Никада није било да се Колегијум није изјашњавао о коначном приједлогу дневног реда за сједнице Народне скупштине Републике Српске. Сваки пут је исто било, па тако и на посљедњој сједници Колегијума", рекао је новинарима Чубриловић. 

 

Он сматра да се желе злоупотријебити сједнице Колегијума и извршити притисак на владајућу већину, која је увијек одлучивала шта ће бити на дневном реду скупштинске сједнице. 

 

"Ништа није било другачије ни овај пут. Они који мисле да је било другачије, нека се обрате скупштинској служби и добиће тонски запис", додао је Чубриловић. 

 

Колегијум Народне скупштине Републике Српске није јуче утврдио коначни приједлог дневног реда за заказивање 30. посебне сједнице, који је предложило 28 народних посланика. 

 

Опозициони посланици Адам Шукало, Недељко Гламочак и Крсто Јандрић оптужили су предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића да је прекршио правне акте јер је тражио да се Колегијум изјашњава о дневном реду који је предлагач већ дефинисао за посебну сједницу Народне скупштине.

 

Шукало је подсјетио да је посебну сједницу затражила трећина посланика са тачком дневног реда "Разматрање неуставних и незаконитих радњи појединих представника институција Републике Српске у случају убиства Давида Драгичевића". 
 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!