Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЧУБРИЛОВИЋ: ИСПОШТОВАН СКУПШТИНСКИ ПОСЛОВНИК

29 Август, 2018

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас (29.08.2018.) да је у потпуности испоштован скупштински Пословник о раду на посљедњој сједници Колегијума парламента на којој је расправљано о заказивању посебне сједнице.

 

"Они који су заинтересовани за чињенице, нека прочитају Пословник о раду. Никада није било да се Колегијум није изјашњавао о коначном приједлогу дневног реда за сједнице Народне скупштине Републике Српске. Сваки пут је исто било, па тако и на посљедњој сједници Колегијума", рекао је новинарима Чубриловић. 

 

Он сматра да се желе злоупотријебити сједнице Колегијума и извршити притисак на владајућу већину, која је увијек одлучивала шта ће бити на дневном реду скупштинске сједнице. 

 

"Ништа није било другачије ни овај пут. Они који мисле да је било другачије, нека се обрате скупштинској служби и добиће тонски запис", додао је Чубриловић. 

 

Колегијум Народне скупштине Републике Српске није јуче утврдио коначни приједлог дневног реда за заказивање 30. посебне сједнице, који је предложило 28 народних посланика. 

 

Опозициони посланици Адам Шукало, Недељко Гламочак и Крсто Јандрић оптужили су предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића да је прекршио правне акте јер је тражио да се Колегијум изјашњава о дневном реду који је предлагач већ дефинисао за посебну сједницу Народне скупштине.

 

Шукало је подсјетио да је посебну сједницу затражила трећина посланика са тачком дневног реда "Разматрање неуставних и незаконитих радњи појединих представника институција Републике Српске у случају убиства Давида Драгичевића". 
 

ДНС ПРИЈЕДОР-ДОЊИ ПЕТРОВ ГАЈ:ДНС СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА ПОЛИТИЧКУ СИГУ...

Носилац листе ДНС-а за Представнички дом...

22 Септембар, 2018
БИЈЕЉИНА: ПАВИЋ: ДНС СЕМБЕРИЈУ ВОДИ НАПРИЈЕД!...

„Рекао сам раније да ће један од највећих...

22 Септембар, 2018
ДНС ЛОПАРЕ: ГЛАС ДНС-а СЕ ДАЛЕКО ЧУЈЕ!...

У општини Лопаре, вечерас (22.09.2018.) је...

22 Септембар, 2018
ДНС УГЉЕВИК-ПАВИЋ: ПУТ ДНС-а ЈЕ ПУТ У БОЉУ БУДУЋНОСТ...

ДНС  je спреман  за најодговорније послове у...

22 Септембар, 2018
ДНС БАЊАЛУКА - ТРИБИНА У ПОТКОЗАРЈУ: ОДЛУЧНО БРАНИМО СРПСКУ ...

Демократски народни савез представља јединствену...

22 Септембар, 2018
ПРЕДСЈЕДНИК ПАВИЋ СУТРА (23.09.2018.) НА ТРИБИНАМА У КРУПИ Н...

Демократски народни савез организује трибине, на...

22 Септембар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!