Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

МИЛИЋИ – ТРНИНИЋ: СТАЦИОНАРНИ РАДАРИ КОНТРОЛИШУ БРЗИНУ ВОЗИЛА

27 Август, 2018

У Милићима ће од данас (27.08.2018.) аутоматску контролу брзине кретања возила обављати стационарни радари у које је Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске уложила око 150.000 КМ, рекао је директор ове агенције Милија Радовић.

 

Радари у Милићима функционисаће у насељу Дубнички мост и у Улици цара Душана. 

 

Свечаности поводом пуштања у употребу опреме присуствовали су министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, народни посланик Радован Вишковић, начелник општине Момир Лазаревић и предсједник Скупштине општине Бранислав Новаковић. 

 

Радовић је рекао новинарима да су постављени стационарни радари за аутоматску контролу и документовање саобраћајних прекршаја са три кућишта на двије локације у Милићима и једној у Зворнику, у улицама гдје је ранијих година забиљежен велики број саобраћајних незгода. 

 

Он је објаснио да су средства за ову инвестицију обезбијеђена из "Фонда-02", која по Закону о обавезним осигурањима у саобраћају друштва за осигурање и филијале друштава за осигурање од ауто-одговорности уплаћују на рачун јавних прихода Српске за реализацију пројекта унапређења безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске. 

 

"Брзина је, осим алкохола, један од најчешћих узрока саобраћајних незгода на путевима Републике Српске. Вјерујемо се да ће овај и слични системи, координисани од Министарства унутрашњих послова допринијети већем нивоу безбједности саобраћаја на путевима Српске", рекао је Радовић. 

 

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је новинарима да су Милићи прва општина у Републици Српској која је ушла у овај програм, изражавајући увјерење да ће Агенција зе безбједност саобраћаја наставити са овим активностима. 

 

"Овдје смо поставили три кућишта и једну камеру и убијеђен сам да ће имати резултата и скренути пажњу несавјесним возачима и утицати на њих да, ако већ нису довољно савјесни да сами поштују прописе, морају постојати, сем едукативних и превентивних и репресивне мјере", рекао је Трнинић. 

 

Народни посланик Радован Вишковић истакао је добру сарадњу општине Милићи са ресорним Министарством и агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске. 

 

"Ми смо оцијенили да су то двије неуралгиче тачке на подручју наше општине, а имали смо и примједбе становника да се овдје, поготово у ноћним часовима, брже вози, те смо одлучили да то на овај начин санкционишемо", рекао је Вишковић. 

 

Гојко Везмер, представик београдске фирме "МРГ" која је испручилац опреме, рекао је да је ријеч о најсавременијим уређајима у свијету, у домену аутоматске контроле саобраћајних прекршаја. 

 

"То је битно за Министарство унутрашњих послова, као крајњег корисника, јер тиме иде у корак са најразвијенијим земљама у Европи и свијету. Важно је и за становнике да имају поуздану технологију, која омогућава једнак однос према свим возачима", рекао је Везмер. 
 

КОЗАРСКА ДУБИЦА- БАЊАЦ: ПРОМОЦИЈА СЈЕДЕЋЕ ОДБОЈКЕ У СПЕЦИЈАЛ...

Специјална болница за физикалну медицину и...

21 Септембар, 2018
ДНС ПРИЈЕДОР- ТРИБИНА У ГРАДИНИ : ПОЛИТИКА ДНС-а ЈАЧАЊЕ СИС...

„Политика Демократског народног савеза се...

21 Септембар, 2018
ДНС БРЧКО-ПАВИЋ: ДНС ЗА БОЉИ ЖИВОТ У ДИСТРИКТУ...

Предсједник ДНС-а Марко Павић је рекао да је...

21 Септембар, 2018
ДНС ШАМАЦ: ПАВИЋ: ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА ДНС ВОДИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!...

Предсједник ДНС-а Марко Павић, вечерас...

21 Септембар, 2018
ПРЕДСЈЕДНИК ПАВИЋ СУТРА (22.09.2018.) НА ТРИБИНАМА У УГЉЕВИК...

Демократски народни савез организује предизборне...

21 Септембар, 2018
ДНС ПРИЈЕДОР - РАКЕЛИЋИ : ДНС СЕ БАВИ ЕКОНОМСКИМ ТЕМАМА...

Демократски народни савез, већ традиционално, има...

20 Септембар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!