Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

МИЛИЋИ – ТРНИНИЋ: СТАЦИОНАРНИ РАДАРИ КОНТРОЛИШУ БРЗИНУ ВОЗИЛА

27 Август, 2018

У Милићима ће од данас (27.08.2018.) аутоматску контролу брзине кретања возила обављати стационарни радари у које је Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске уложила око 150.000 КМ, рекао је директор ове агенције Милија Радовић.

 

Радари у Милићима функционисаће у насељу Дубнички мост и у Улици цара Душана. 

 

Свечаности поводом пуштања у употребу опреме присуствовали су министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, народни посланик Радован Вишковић, начелник општине Момир Лазаревић и предсједник Скупштине општине Бранислав Новаковић. 

 

Радовић је рекао новинарима да су постављени стационарни радари за аутоматску контролу и документовање саобраћајних прекршаја са три кућишта на двије локације у Милићима и једној у Зворнику, у улицама гдје је ранијих година забиљежен велики број саобраћајних незгода. 

 

Он је објаснио да су средства за ову инвестицију обезбијеђена из "Фонда-02", која по Закону о обавезним осигурањима у саобраћају друштва за осигурање и филијале друштава за осигурање од ауто-одговорности уплаћују на рачун јавних прихода Српске за реализацију пројекта унапређења безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске. 

 

"Брзина је, осим алкохола, један од најчешћих узрока саобраћајних незгода на путевима Републике Српске. Вјерујемо се да ће овај и слични системи, координисани од Министарства унутрашњих послова допринијети већем нивоу безбједности саобраћаја на путевима Српске", рекао је Радовић. 

 

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је новинарима да су Милићи прва општина у Републици Српској која је ушла у овај програм, изражавајући увјерење да ће Агенција зе безбједност саобраћаја наставити са овим активностима. 

 

"Овдје смо поставили три кућишта и једну камеру и убијеђен сам да ће имати резултата и скренути пажњу несавјесним возачима и утицати на њих да, ако већ нису довољно савјесни да сами поштују прописе, морају постојати, сем едукативних и превентивних и репресивне мјере", рекао је Трнинић. 

 

Народни посланик Радован Вишковић истакао је добру сарадњу општине Милићи са ресорним Министарством и агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске. 

 

"Ми смо оцијенили да су то двије неуралгиче тачке на подручју наше општине, а имали смо и примједбе становника да се овдје, поготово у ноћним часовима, брже вози, те смо одлучили да то на овај начин санкционишемо", рекао је Вишковић. 

 

Гојко Везмер, представик београдске фирме "МРГ" која је испручилац опреме, рекао је да је ријеч о најсавременијим уређајима у свијету, у домену аутоматске контроле саобраћајних прекршаја. 

 

"То је битно за Министарство унутрашњих послова, као крајњег корисника, јер тиме иде у корак са најразвијенијим земљама у Европи и свијету. Важно је и за становнике да имају поуздану технологију, која омогућава једнак однос према свим возачима", рекао је Везмер. 
 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!