Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПАВИЋ: ОЧЕКУЈЕМ НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ ДНС-а НА ИЗБОРИМА ОД ЊЕНОГ ПОСТОЈАЊА

25 Август, 2018

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је данас (25.08.2018.) у Трнову да на предстојећим општим изборима у октобру очекује најбоље резултате ДНС-а од њеног постанка, а посебно у Сарајевско-романијској регији, Бањалуци и Бијељини.

 

"То су три средине гдје ћемо добити знатно више гласова него до сада. Имаћемо више од 107.000 гласова, колико смо планирали, 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске и два посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ", изјавио је Павић новинарима на скупу чланова и симпатизера ДНС-а. 

 

Павић каже да тиме ДНС постаје одлучујући фактор у формирању власти и одлучивању на нивоу Републике Српске, а врло значајан фактор на нивоу БиХ. 

 

"Према коалиционом договору, можемо да бирамо између предсједника Владе Републике Српске и предсједавајућег Савјета министара БиХ. Са таквим функцијама ДНС ће још више да ојача и учврсти своје позиције", сматра Павић. 

 

Он сматра да ће ДНС у Сарајевско-романијској регији "добити људе који ће да вуку ову странку у будућност" и очекује да ће наредне године да буду године ДНС-а. 

 

Носилац листе ДНС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ на предстојећим изборима Ненад Нешић рекао је да грађани Сарајевско-романијске регије препознају ДНС и његову умјерену политику, снагу странке и њену разумну политику. 

 

"Очекујемо историјски успјех на изборима у Сарајевско-романијској регији - по једног директног посланика за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ", рекао је Нешић и додао да ће ДНС након избора имати активнију улогу у власти Републике Српске. 

 

Према његовим ријечима, ДНС Сарајевско-романијске регије, у складу са коалиционим споразумом, подржава Милорада Додика за члана Пресједништва БиХ из Републике Српске и Жељку Цвијановић за предсједника Републике Српске. 

 

Функционер ДНС-а Александар Главаш рекао је да је листа ДНС-а у Сарајевско-романијској регији спој младости и искуства, политички непотрошених људи, са жељом да се докажу, прије свега у својој локалној заједници, а онда и у институцијама Републике Српске и БиХ.

 

Павић је присуствовао и радном састанку Општинског одбор ДНС-а Пале,  а након тога заједно са потпредсједницима ДНС-а, посланицима ДНС-а у Народној скупштини РС, министром у Влади РС дружењу са бројним члановима ДНС-а Источно Сарајево. 

 

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је да су, вјероватно, у доношењу забране уласка у БиХ руском писцу Захару Прилепину учествовали сви министри у Савјету министара из Савеза за промјене.

 

Павић је рекао да сада перу руке од тога, јер знају да је то негативно. 

 

Према његовим ријечима, власт на нивоу БиХ већ дуже времена не обавља посао за који је уставом надлежна. 

 

"Зато једва чекам изборе да промјенимо власт на нивоу БиХ и да БиХ врши дужности које су јој повјерене Анексом 4 Дејтонског споразума", рекао је Павић. 

 

Он је истакао да је ДНС увијек против било каквих санкција – да ли појединцу, фирмама или било коме другом и да је против било каквих забрана. 

 

"Ако ми не дозволимо да човјек може слободно да изрази своју вољу, какву то онда ми демократију гајимо и кога то хоћемо", упитао је Павић.
 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!