Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – МАЛЕШЕВИЋ: ПОЧЕЛА ГРАДЊА ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ У ОШ "ПЕТАР...

25 Август, 2018

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић данас (25.08.2018.) је у Источној Илиџи озваничио почетак изградње фискултурне сале и пратећег учионичког простора уз салу Основе школе "Петар Петровић Његош", за шта је Влада Републике Српске обезбиједила 1.185.485 КМ.

 

Малешевић је захвалио предсједнику Владе Жељки Цвијановић, министру финансија Зорану Тегелтији и осталим министрима у Влади Српске који су подржали његову и иницијативу школе да буде направљена фискултурна сала и дограђен одређени број учионица. 

 

"Око 740 ученика, чији број варира због дјеце која долазе из федералног Сарајева, и њихови родитељи дуго чекају да се омогући да и њихова дјеца имају нормалне услове за извођење наставе физичког васпитања, али и за ваннаставне активности које ђаци сигурно нису могли да нормално изводе, поготово у зимском периоду", рекао је Малешевић. 

 

Према његовим ријечима, није нормално да се за оволики број ђака физичко васпитање организује у холу. 

 

Он је изразио наду да ће извођач радова предузеће "Ехта-П" из Дервенте да испоштује рок од 90 дана од почетка радова, који су започети 20. августа, и додао да у контактима са извођачем прати да ли се посао одвија оним темпом како је дефинисано уговором. 

 

"Извођач је 2009. године градио и зграду школе, за чију је изградњу тада из Развојног програма Владе Републике Српске уложено 2.650.000 КМ. Можда ће радови бити окончани и прије рока, јер се дио елемената већ гради индустријски у халама. За мјесец дана требало би да буду видљиви обриси сале", рекао је Малешевић новинарима на мјесту градње фискултурне сале. 

 

Он је најавио да ће настојати да средства за набавку опреме за физичко васпитање буду обезбјеђена из редовног буџета за Министарства за опремање и изградњу у школама за идућу годину, а могуће је и да се дио опреме добије од донатора. 

 

Малешевић је увјерен да ће се на том послу ангажовати и сама школа. 

 

Директор школе Зденка Перендија захвалила је предсједнику Владе Жељки Цвијановић и министру Малешевићу на помоћи и назвала их пријатељима школе. 

 

"При првој посјети школи министар је рекао да ће се залагати да школа добије фискултурну салу, истичући да види потенцијал у броју ученика, али и у резултатима које они постижу јер школа има побједнике на свим нивоима, од општинског, преко регионалног, до републичког из свих предмета", нагласила је Перендија. 

 

Она је навела да ће фискултурна сала бити димензија 31 пута 21 метар, а да ће учионички простор бити око 150 метара квадратних. 
 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!