Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

СТЕВАНОВИЋ: РЕАКЦИЈА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА ЈЕ ПРЕПИСАНО МИШЉЕЊЕ БОШЊАЧКИХ ПОЛИТИЧАРА

16 Август, 2018

Шеф Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић изјавила је данас (16.08.2018.) Срни да реакција америчког Стејт департмента на закључке Народне скупштине Српске у вези са извјештајем Комисије за Сребреницу из 2004. године говори да нису ни прочитали те закључке, већ су преписали мишљење бошњачких политичара из Сарајева.

 

Коментаришући тврдње Стејт департмента да је Народна скупштина Српске направила погрешан корак одбијајући извјештај Комисије о Сребреници, Стевановићева је навела да је у највећем дијелу међународне јавности перцепција о Сребреници нажалост таква каква је, те да је од Сребренице направљен мит. 

 

"Оно што је посебно важно је да ниједном дискусијом, нити закључком није негирано страдање Бошњака у Сребреници. То значи да представници те међународне јавности очигледно нису прочитали закључке, у којима се одбацује извјештај из 2004. године и тражи да се формира нова комисија", рекла је Стевановићева. 

 

Та комисија би, тврди Стевановићева, требало да буде независна међународна, политички и национално неострашћена, формирана с циљем да покуша да утврди праву истину. 

 

"Ми ништа друго не тражимо него да се истражи права истина о страдању у Сребреници и да се истражи страдање Срба у околним селима", нагласила је Стевановићева. 

 

Она је додала да је реакција Стејт департмента, нажалост, дио перцепције која се годинама стварала и коју је сад врло тешко разбити. 

 

"Али ако не почнемо да разбијамо такву перцепцију, нећемо никада ни доћи до праве истине. Морамо предузимати нешто, не можемо сједити скрштених руку и мирити се са тим", поручила је Стевановићева. 

 

Амерички Стејт депертмент сматра да је Народна скупштина Републике Српске 14. августа направила погрешан корак одбијањем извјештаја Комисије о Сребреници из 2004. године. 


 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!