Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић:Нико није толико урушио Предсједништво БиХ каo Бећировић и Комшић

11 Октобар, 2023

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да се, захваљујући Денису Бећировићи и Жељку Комшићу, Предсједништво БиХ претворило у циркусантску институцију која својим представама за пробрану публику покушава измамити аплаузе симпатизера.

 

''Нико није толико урушио Предсједништво БиХ као њих двојица. Као што су усвојили Закон о транспорту гаса, тако су исто могли усвојити закон да за викенд нећемо помјерати казаљке на сату или да забрањујемо истраживања у свемиру. Ефекти су једнаки. Устав БиХ је децидно прописао девет надлежности Предсједништва БиХ и ниједна од њих није област енергетике и транспорта. Дакле, ако неко руши Дејтонски мировни споразум онда су то Бећировић и Комшић који себи грабе овлашћења која им Устав БиХ није прописао'', наглашава Нешић.

 

Умјесто да покушају поправити имиџ БиХ у свијету не би ли и овдје дошао неки инвеститор, додаје Нешић, овај двојац својим циркусима и отварањима нових криза из БиХ настоји отјерати и оно мало инвеститора.

 

''Да није тужно било би смијешно слушати Бећировића како се хвалиса законом за који и сам зна да неће бити усвојен. У суштини, вара и лаже своје бираче. Сигурно га нису бирали да им сије лажи, него да ради у корист друштва'', додаје предсједник ДНС-а.

 

Коментаришући закључке које су усвојили Комшић и Бећировић, а на које је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић најавила вето, предсједник ДНС-а Ненад Нешић каже да очекује да ће њен вето добити подршку у Народној скупштини Републике Српске и додаје:

 

''Лицемјерство двојице бошњачких чланова Предсједништва је на врхунцу. С једне стране се куну у БиХ, а онда траже санкционисање једног њеног дијела и с дубоком мржњом своје стрелице усмјеравају ка Републици Српској. Онда се чуде зашто Срби не воле БиХ коју представљају њих двојица!''  

 

Бећировић и Комшић, истиче он, не могу ништа Републици Српској јер је она плод воље српског народа и постојаће док је Срба.

 

''Али итекако су урушили БиХ и захваљујући њима двојици ово је најгори сазив Предсједништва БиХ од њеног настанка. Потпуно су обесмислили најважнију институцију која на све личи сем на државни орган'', закључује предсједник ДНС-а.  

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!