Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење због страдања...

25 Септембар, 2023

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење због страдања тројице Срба и једног албанског полицајца на сјеверу Косова. Терор Аљбина Куртија узима људске жртве јер је очигледно осокољен чињеницом да му дио међународне заједнице гледа кроз прсте за бројна злодјела и кршење раније постигнутих споразума, оцијенио је Нешић.

 

''Без Заједнице српских општина, српски народ је незаштићен од репресије Куртијевог режима. Брутално кршење Резолоције 1244 и Бриселског споразума кулминирало је погромом над српским становништвом након нелегитимних избора, а међународна заједница није ништа подузела да би зауставила терорисање преосталих Срба и омогућила им нормалан живот. Зар неко има илузију да би Србија прошла без посљедица да је попут Куртијевог режима одговорна за 56 етнички мотивисаних напада? С друге стране, на Куртијев терор се реагује саопштењима Еулекса у којима се након напада на српске куће и цивиле само апелује на деескалацију и на тај начин саучествују у погрому српског становништва'', истиче предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

 

Нешић наглашава да ''сви у Републици Српској са зебњом прате догађаје на сјеверу Косова, бринући за животе наше браће који су остали на својим огњиштима да чувају колијевку нашег идентитета''.

 

''У овим тешким данима, свим срцем смо уз наш народ за нашу Српску православну цркву на Косову и Метохији. Апелујем на међународну заједницу, а првенствено на ЕУ, да престану толерисати кршење и неспровођење међународних споразума од стране Куртијевог режима, а посебно више не могу бити пасивни на узимање људских живота. Тужно је да нас у БиХ више стигматизују због појединих закона, док су истовремено незаинтересовани за људске животе на Косову и Метохији и допуштају да им се пред очима одвија етничко чишћење'', поручио је Нешић.

  

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!