Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић: Нека Звиздић планира изложбу и о голготи 150.000 протјераних сарајевских...

17 Јун, 2023

''Денис Звиздић је изашао из СДА, али СДА није изашла из њега. Изгледа да је у њему много јачи Денис Звиздић с прошлошћу СДА од Дениса Звиздића с будућношћу у НИП-у. Пола територије града Сарајева требало би му за Музеј с мрачним собама посвјећеним злочинима Мушана Топаловића Цаце, Рамиза Делалића Ћеле, Рамиза Бајрамовића Ћеле, Јуке Празине и других сарајевских злочинаца, као и злочинима у Добровољачкој, на Казанима, у логорима ''Силос'', ''Виктор Бубањ'', ''Храсница'' и другим стратиштима за Србе'', поручио је предсједник ДНС Ненад Нешић, коментаришући иницијативу предсједавајућег ПД ПСБиХ да се у Сарајеву изгради тзв. 'Музеј опсаде и одбране Сарајева'.

 

Требао би Звиздић, каже Нешић, планирати и 150.000 квадрата за изложбу о голготи 150.000 протјераних сарајевских Срба и њиховим тешким судбинама.

 

''Један од тих 150.000 Срба био је и 13-годишњи дјечак Ненад Нешић чији су преци вијековима живјели у Сарајеву, а којег Звиздић данас проглашава агресором. А ако говоримо о опсади, под опсадом су биле српске општине Илиџа, Хаџићи, Вогошћа и Илијаш. Једну собу Звиздић би требао планирати и за српску дјецу убијену у тим општинама, гранатама које су свакодневно падале са Игмана. Посебно не смијемо заборавити деветогодишњу дјевојчицу Марјану Драгичевић коју су силовали и убили муџахедини у саставу тзв. Армије РБиХ'', резолутан је Нешић.

 

Умјесто будућности и дијалога, СДА у Звиздићу нуди фалсфикате и сије мржњу.

 

''Због људи попут Звиздића, данас у Сарајеву физички нападају дјецу која дођу као туристи. Због људи попут Звиздића, Сарајево неће ни имати туриста, али неће имати ни домаћег становништва јер ће из лонца мржње и зла сви побјећи у уређене државе у којима им политичари нуде посао а не злу крв'', истиче предсједник ДНС-а.

 

Нешић је позвао Владу Републике Српске, Град Источно Сарајево и све општине у његовом саставу да заједнички направе Музеј страдања и прогона сарајевских Срба који ће будућим генерацијама свједочити о томе како је из једног града избрисано 150.000 Срба и како је он постао највеће стратиште Срба након Другог свјетског рата, а у којем ће своје мјесто имати и страдање сарајевских Срба у Другом свјетском рату. Он је поручио да је за овај Музеј спреман донирати своју годишњу плату.

 

  

НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!