Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић: Нека Звиздић планира изложбу и о голготи 150.000 протјераних сарајевских...

17 Јун, 2023

''Денис Звиздић је изашао из СДА, али СДА није изашла из њега. Изгледа да је у њему много јачи Денис Звиздић с прошлошћу СДА од Дениса Звиздића с будућношћу у НИП-у. Пола територије града Сарајева требало би му за Музеј с мрачним собама посвјећеним злочинима Мушана Топаловића Цаце, Рамиза Делалића Ћеле, Рамиза Бајрамовића Ћеле, Јуке Празине и других сарајевских злочинаца, као и злочинима у Добровољачкој, на Казанима, у логорима ''Силос'', ''Виктор Бубањ'', ''Храсница'' и другим стратиштима за Србе'', поручио је предсједник ДНС Ненад Нешић, коментаришући иницијативу предсједавајућег ПД ПСБиХ да се у Сарајеву изгради тзв. 'Музеј опсаде и одбране Сарајева'.

 

Требао би Звиздић, каже Нешић, планирати и 150.000 квадрата за изложбу о голготи 150.000 протјераних сарајевских Срба и њиховим тешким судбинама.

 

''Један од тих 150.000 Срба био је и 13-годишњи дјечак Ненад Нешић чији су преци вијековима живјели у Сарајеву, а којег Звиздић данас проглашава агресором. А ако говоримо о опсади, под опсадом су биле српске општине Илиџа, Хаџићи, Вогошћа и Илијаш. Једну собу Звиздић би требао планирати и за српску дјецу убијену у тим општинама, гранатама које су свакодневно падале са Игмана. Посебно не смијемо заборавити деветогодишњу дјевојчицу Марјану Драгичевић коју су силовали и убили муџахедини у саставу тзв. Армије РБиХ'', резолутан је Нешић.

 

Умјесто будућности и дијалога, СДА у Звиздићу нуди фалсфикате и сије мржњу.

 

''Због људи попут Звиздића, данас у Сарајеву физички нападају дјецу која дођу као туристи. Због људи попут Звиздића, Сарајево неће ни имати туриста, али неће имати ни домаћег становништва јер ће из лонца мржње и зла сви побјећи у уређене државе у којима им политичари нуде посао а не злу крв'', истиче предсједник ДНС-а.

 

Нешић је позвао Владу Републике Српске, Град Источно Сарајево и све општине у његовом саставу да заједнички направе Музеј страдања и прогона сарајевских Срба који ће будућим генерацијама свједочити о томе како је из једног града избрисано 150.000 Срба и како је он постао највеће стратиште Срба након Другог свјетског рата, а у којем ће своје мјесто имати и страдање сарајевских Срба у Другом свјетском рату. Он је поручио да је за овај Музеј спреман донирати своју годишњу плату.

 

  

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!